İsk. ÇYDD: “Türk Ulusunun kafasındaki ve yüreğindekini silemeyecekler”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Son zamanlarda Atatürk’e ve yakınındaki insanlara yönelik saldırıların artmasına tepki koyan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) saldırıları eleştirdi.

“Atatürk, annesi ve manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan tarihteki onurlu yerlerini çoktan almıştır.” diyen ÇYDD İskenderun Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada  Atatürk’e ve ilkelerine yapılan saldırıları kınadı.

 

Bir televizyon programında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ömrünü Türk uygarlık tarihini araştırarak, Türk kadınlarının haklarını savunarak geçiren, Türkiye’yi  UNESCO’da temsil eden bilim insanı Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmasının insanların kafasındaki Atatürk düşüncesini sarsamayacağını belirten ÇYDD İskenderun Şube Başkanı Emine Kurbal, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Atatürk’ü karalamaya niyet ederek onun Türk ulusunun yüreğindeki ve kafasındaki yerini sarsacağını sananlar yanılıyorlar. Atatürk, annesi ve manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan tarihteki onurlu yerlerini çoktan almıştır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu, sahibi ve bekçisiyiz. Atatürk’e ve onun düşüncelerini savunanlara dil uzatmak anlamına gelen bu olayı, bu olayın gerçekleşmesine ortam yaratanları şiddetle kınıyor; işledikleri suçun karşılığı olan cezayı çekmeleri için sorumluların gerekeni yapmasını istiyoruz.

Atatürk, annesi ve Afet İnan kendini bilmez kişilerin alçakça ve dayanaksız iftiralarıyla değerlerinden hiçbir şey yitirmeyecek ama bu kişiler halkın vicdanında sonsuza kadar mahkûm olacaktır.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.