ÖZEL HASTANELERİN TEKELLEŞMESİNİ İSTEMİYORUM!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bekir AYAZ

Eğitimci-YAZAR

İskenderun’da özel hastaneler tekelleşiyor. Gelişim hastanesinin uyguladığı fiyat politikası tavanda iken Özel Palmiye Hastanesini satın almasıyla birlikte sağlık sektörü İskenderun ilçesi içerisinde tekelleşmeye başladı.

Sırada tıp merkezleri var. AYM Holding İskenderun’da sağlık kuruluşlarının tümünü ele geçirmek için hareket etmeye başladı. Tüm sağlık kuruluşlarının tek bir elde toplanması rekabet piyasasını ortadan kaldıracak ve fahiş fiyatlarla muayene ve diğer hizmetler gerçekleştirilecektir. Pandemi süresince devlet hastaneleri tam anlamıyla hizmet vermediğinden insanlar özel hastanelere yönlenmiştir. Sağlık sektörü devlete maddi anlamda çok ciddi zarar vermektedir. Sadece devletle kalmıyor insanların cebini de yakıyorlar. Gidilen özel hastanelerde gereksiz testler yapılarak insanların cebine zarar vermektedir. Bizzat bu olayı yaşadığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir sürü test yaptıktan sonra ise bazı doktorların sizleri ayakta konuşarak göndermeleri ise insan aklında yüzlerce şüphe uyandırmaktadır. Gereksiz testler, gereksiz hastaneye yatışlar vb. bir sürü durum SGK tarafından görevlendirilen uzman doktorlar tarafından özel hastanelerde tedbili kıyafet ile kontrol edilmelidir. Hastane yönetimin bu durumdan belki de haberi yoktur. Ama eğer hastane işletiliyor ve insanlara sağlık veriliyorsa hastane yönetiminin tüm çalışanlarından haberdar olmaları gerekmektedir. Şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte tüm vatandaşlarımızı devletimizin güvenli ellere bırakmalarını temenni ediyorum. Eğer insanlar devletimizin şehir hastanelerine giderse en güzel hizmeti alacaklar ve özel sağlık sektörünün uyguladığı fahiş fiyat politikası sona erecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.