Hayallerinizi Kumaşlarınıza Dokuyun Gerçeğe Dönüşsün

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bu sene Hayalperest sloganı ile yola çıkılan 6. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması sürecinde, 13 günlük bir yolculuk ile 11 üniversite ve 12 tekstil, moda tasarımı, tekstil mühendisliği bölümü ziyaret edildi

 

– 1000 Genç tasarımcıya ulaşıldı

 

5000 kilometre süren yolculuk sonunda 1000 genç tasarımcıya ulaşılarak yarışma hakkında bilgi verilirken, üniversite ziyaretleri sırasında özel olarak hazırlanan yarışma gezici sergisi ile geçtiğimiz yıl yarışma sürecinde üretilen endüstriyel ürünler ve finalistlerin ön ürün ile paftaları sergilendi. Böylece sınıflarda yapılan bilgilendirme sunumlarının yanında öğrencilerin kumaşlar ile tanışmaları da sağlandı.

 

Bu yarışmanın dokuma kumaş tasarımı alanında Türkiye’de yapılan ilk ve tek yarışma özelliğine sahip olduğunu belirten ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Bölgesi’nin kültürel ve geleneksel üretim biçimi ile tasarımın inovatif bir şekilde buluşmasından yola çıkıldığını dile getirdi.

 

– Gelenek ve göreneklerimizi modern tasarım anlayışı ile bütünleştiriyoruz

 

6 yıldır yarışmanın büyük bir başarı ile tüm Türkiye’ye yayıldığının altını çizen Kıvanç, “Tekstilin doğduğu ve tekstilin doyurduğu verimli Çukurova üzerinde gelenek ve göreneklerimizi modern tasarım anlayışı ile bütünleştirerek hem bölgemizde yer alan firmalarımız, hem de öğrencilerimizin hayatlarına dokunduğumuzu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Taklit eden bir ülkeden, ürünleri taklit edilen bir ülke olmak yolunda eğitimin önemine sıklıkla değinen Kıvanç, yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilerin özellikle en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa ülkelerinde eğitim almaları ile beraber geniş bir vizyona sahip olarak bu topraklara döneceklerini ve elde ettikleri yurtdışı tecrübelerini kültürel entegrasyon senteziyle bölgemize kazandıracaklarını vurguladı.

 

-Son başvuru tarihi 14 Haziran 2017

 

Yarışmanın son başvuru tarihinin 14 Haziran 2017 olduğunu hatırlatan Kıvanç, üniversitelerin tekstil ve moda tasarımı ile ilgili Güzel Sanatlar Fakülteleri, Mühendislik Fakülteleri ve Sanat Tasarım Fakültelerinde okuyan veya mezuniyetlerinin üzerinden 1 yıl geçmemiş mezunların yarışmaya katılım hakkındaki tüm sorulara ve online başvurulara www.dokumayarismasi.org web sitesi üzerinden ulaşabileceklerini kaydetti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.