“Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçları” Arsuz’da yapılacak!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçları”nın 2. Ayağı 12 ülkenin katılımıyla 1-2 Temmuz 2022’de Arsuz Gözcüler plajında yapılacak.

Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Müsabakalarının 2. Ayağı karşılaşmaları öncesinde Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in ev sahipliğinde basın toplantısı yapıldı.

 Batum’da düzenlenen uluslararası bir organizasyonda üçüncülük alan Arsuz Belediyesi Footvollet Takımı, aynı zamanda Türkiye adına turnuvaya katılan tek Türk takımı olma özelliğini taşıyor.

12 ülkeden 49 sporcu
Dünya Footvolley Federasyonu Genel Sekreteri Hamzayev,  Dünya Footvolley Şampiyonasının büyük olasılıkla Ağustos ayı sonunda Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de, 32 ülkenin katılımıyla yapılacağını belirtti.  Hamzayev, “Eleme maçları 12 ülkenin (Türkiye, Azerbaycan, Brezilya, Arjantin, ispanya, Romanya, Moldova, Pakistan, Hindistan, Kolombiya, iran ve Birleşik Arap Emirlikleri) katılımıyla yapılacak. Ve bu ülkelerden 49 sporcu iki kategoride katılacak; Erkekler ve mix (1 bayan 1 erkek)” dedi. Dünya Kupasının beş eleme turu ile yapılıdığını anlatan Hamzayev, bunların İsrail, Brezilya, Birleşik Arap emirlikleri´ ve Gürcistan ile Türkiye (Arsuz) olarak planlandığını, Arsuz Belediyesi´nin Gürcistanda 3. olduğu için Azerbaycan´da düzenlenecek Dünya Footvolley Şampiyonasına gitmeye hak kazandığını kaydetti

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Dünya Footvolley Federasyonu Genel Sekreteri Afgan Hamzayev, Dünya Footvolley Federasyonu Hakemleri Kurul Üyesi Henk Woudstra,  Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Yangın ile Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Diyap Atar ve yönetimi ile basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Asaf Güven, plaj voleybolu ile ilgilenen herkesi turnuvaya davet etti.

‘Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçları’nın 2. ayağı 1-2 Temmuz 2022’de Arsuz Gözcüler plajında birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.