Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve tarafından, “Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi” kapsamında düzenlenen “Sektörel Yol Haritaları Çalıştayları” ve “İmalat Sanayinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştay”ında yaptığı konuşmada, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi “Gaziantep Olarak Türkiye’nin Gelecek Vizyonunda Daha Fazla Rol Üstlenmek İstiyoruz” diyerek konuşmasını Hassa- Dörtyol Tünel Projesi ile İskenderun Limanı’na bağladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, “Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi” kapsamında, iki gün sürecek, “Sektörel Yol Haritaları Çalıştayları” ve “İmalat Sanayinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayları”
GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) yapıldı.
Programın açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Mustafa Kemal Akgül, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Hasan KalyoncuÜniversitesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı Arıner, kamu kurum ve kuruluşları, dernek ve sivil toplum temsilcileri, üst düzey yöneticiler ile sanayi ve ticaret odaları temsilcileri katıldı.
“Gaziantep İskenderun arası mesafe 87 kilometreye düşecek”
Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda olan Gaziantep’te yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep ve Kilis arasında 50 milyon metrekare alana iki il tarafından Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Bu bölgemizi nitelikli Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürmek için çalışma yürütüyor ve yüksek teknolojili yatırımları bu bölgeye çekmek istiyoruz. Ayrıca projemizin devamı olarak, Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’ni Hassa- Dörtyol Tünel Projesi ile İskenderun Limanı’na bağlıyoruz.
Bu sayede İskenderun Limanı’na mesafemiz 87 kilometreye düşecek ve Gaziantep, uluslararası firmalar için de Asya ve Avrupa arasında bir merkez üssü haline gelecek. Bu nedenle tüm dünyadan uluslararası yatırımcıları bu bölgeye yatırım yapamaya ve sunulan avantajlardan faydalanmaya davet ediyoruz. Suriye’de sular durulduğunda, bu bölgede müthiş bir ekosistem oluşacak ve bugün bu bölgeye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak” diyen Adnan Ünverdi, işdünyasını bölgeye yatırım yapmaya davet etti.
Gaziantep Olarak Türkiye’nin Gelecek Vizyonunda Daha Fazla Rol Üstlenmek İstediklerini belirten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başkanı Ünverdi, bölge sanayisinin gelişmesine destek olan her adımı, her projeyi çok değerli bulduklarını ifade ederek; “”Şu anda bile, bölgenin zorluklarına rağmen Gaziantep’ten Suriye’ye olan ihracatımız artarak devam ediyor. Tabii bu iş hacmimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun İçin de kent sanayimizin güçlenmesi ve istihdam gücümüzü artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Sektörel Yol Haritaları Çalıştayları ve İmalat Sanayinde Yeni Yaklaşımlar Programı ile gelişmekte olan sektörlerimize katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.