Ünlü Psikolog – Eğitimci – Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, İskenderun’a geliyor. Dökmen, İskenderun’da 2017-2018 eğitim yılında hizmet verecek olan Yönder Okulları, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 11 Haziran Pazar Günü, “Okul Olmak ve Okullu Olmak” konulu imza ve söyleşi gününe katılacak.
11 Haziran Pazar Günü saat 17.00’de İskenderun Yönder Okullarında İskenderunlularla buluşması öncesinde Park Forbes AVM’de imza gününde Psikolog – Eğitimci – Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, kitaplarını imzalayacak.
Etkinlik hakkında Ekogündem’e bilgi veren Yönder Okulları İskenderun Halkla İlişkiler Reklam ve Tanıtım Yöneticisi Semiha Yelmer Çekiç, tüm İskenderunluları imza ve söyleşi gününe davet etti.
Kaliteli bir eğitim anlayışı ile yola çıkan Yönder Okulları, “Yarınlara sözümüz “ sloganı ile hareket ederek eğitim camiasında Hatay’da bir çığır açacak.
ÜSTÜN DÖKMEN KİMDİR?
Türkiye’nin alanında en sevilen isimlerinden biri olan; psikolog, TV programcısı, eğitimci ve yazar Üstün Dökmen, 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamlayan Dökmen, Ankara Cumhuriyet Lisesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde uygulamalı psikoloji alanında yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında 1986 yılında doktor, 1988’de doçent, 1995’te ise profesör unvanını alan Dökmen, aynı üniversitede uzun yıllar da öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Bilimsel kitaplarının ve makalelerinin yanı sıra şiir kitapları, romanları ve tiyatro eserleri de bulunan Üstün Dökmen, toplam 8 yıl boyunca TRT’de 94 bölüm Küçük Şeyler programını ve TRT Radyo 3’te opera sanatçısı Murat Akar ile birlikte, gençlere operayı sevdirmeye yönelik ”Biz Kim Opera Kim” adlı programı hazırladı.
Bugüne kadar Avustralya ve çok sayıda Avrupa ülkesinde gurbetçi vatandaşlarımıza maddi karşılığı olmaksızın konferanslar veren, “Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi”nin Kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Küçük Şeyler” isimli eseri ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2008 yılı Deneme dalındaki ödülüne layık bulundu.