Aziz Zancar’dan Kız Çocuklarına Umut Işığı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Prof. Aziz SANCAR Kız Çocukları İçin Stem Kampları (Girls in Stem) etkinliği Üniversitemiz ev sahipliğinde Tayfur Sökmen Kampüsünde yer alan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği etkinliğe 6. sınıfta okuyan birçok Türk ve Suriye uyruklu kız öğrenci katıldı.

YARINIMIZA YAPACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ YATIRIMIN KIZ ÇOCUKLARININ OKUTULMASI

Programın başında Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın GIS 2017 tanıtım videosu ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞİMŞEK’in videoları yayınladı. Projenin öneminin vurgulandığı videolarda, kız çocuklarının okumasının Türkiye’nin geleceği için zorunlu olduğu kaydedildi.

Video gösteriminin ardından program projenin kurucu ortağı olan Casey KİM COŞKUN’un açılış konuşmasıyla devam etti. Casey KİM konuşmasında, “Türkiye dünyadaki en büyük Suriyeli Mülteci Kampına ev sahipliği yapıyor. Türkiye şuanda kendi ülkelerinde devam eden sorunlar nedeni ile yer değiştirmek zorunda kalan en büyük Suriyeli topluluğuna sahip. Şimdi bizler, medeni insanlar olarak Suriyeli çocuklar ve gençlerin eğitimlerine yardımcı olarak, onların dünya toplumuna entegre olduklarından emin olmalıyız. Eğitim, dünya barışının anahtarıdır. Prof. Aziz SANCAR’ın da dediği gibi, Suriye sadece Türkiye’nin komşusu değil, aynı zamanda kardeş ülkesidir. Eğer bizler kızlarımıza büyük düşünmek ve büyük hayaller kurmak için şans verirsek, onların başarıları sayesinde, ulu önder Atatürk’ün vizyonu sonsuza kadar sürecektir.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 200 öğrencinin heyecanla oluşturdukları proje sunumları birçok renkli görüntüye sahne olurken kız çocuklarının heyecanı ve başarmanın mutluluğu yüzlerine yansıdı. Proje sunumu bittikten sonra dans ederek eğlenmeye devam eden çocuklar çekiliş zamanı heyecanı doruklarda yaşadılar. Çekilişte Aziz SANCAR GIS 2017 programı kapsamında 1 kız öğrenci Pekin STEM yaz okulunda okumaya hak kazanırken başka bir öğrenci ise Amerika Silikon Vadisi STEM yaz okuluna gitmeye hak kazandı. Çekilişte yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf ÖNLEN ve Vali Yardımcısı Aydın TETİKOĞLU öğrencilerin heyecanlarını paylaşırken eğitim hayatlarında başarı dileklerinde bulundular. Eğlenceli ve çekişmeli geçen proje tüm katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ve Aziz SANCAR’a teşekkür mesajları ile son buldu.

Yarınımıza yapacağımız en önemli yatırımın kız çocuklarının okutulması olduğu bilinciyle hareket eden STEM yöneticileri kız çocuklarının erken yaşlardan itibaren ekip çalışmasında yer almalarını özendirmek istiyor. Öğrencilere matematik ve fen bilimleri konularında destek olmak ve öğrenmekten keyif almalarını sağlamaya yönelik olan projede, kız çocuklarının Stem eğitimine merak duymaları ve günlük kullanım uygulamalarını artırmak amacıyla Prof. Aziz SANCAR GIS 2017 kız çocuklarını bir araya getiriyor.

Bu yıl Ankara, Trabzon, Kars, Hatay, Gaziantep, İzmir ve İstanbul’daki üniversite kampüslerinde yapılacak olan Aziz Sancar GIS 2017 programında 70 öğrenci TÜBİTAK STEM yaz okuluna, 7 öğrenci Silikon Vadisi STEM Yaz Okuluna, 7 Öğrenci Pekin STEM yaz okuluna katılım hakkı elde edecek. Projeye 6. sınıftan 700 Türk Kız öğrenci ve 200 Suriyeli kız öğrenci olmak üzere toplamda 900 kız öğrencinin katılımı sağlanarak, proje sonunda yapılacak GIS 2. Uluslararası STEM Konferansı’nda Türkiye genelinde kız öğrenciler, başarılı rol modellerle bir araya gelecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.