İbrahim Çeçen Vakfı ‘Barış İpeği’ ile kültürel mirasımızı geleceğe taşıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İbrahim Çeçen Vakfı, kültürel mirasımızı geleceğe taşıyan ‘Barış İpeği’ projesiyle faaliyet gösteriyor. Hatay’daki Yaşam Alanı’nda depremzedelere ekonomik ve sosyal destek sağlamak amacıyla, İskenderun ve Ankara’da geleneksel dokuma tekniklerini uygulayan kadın ve gençlere sürdürülebilir istihdam ve gelir olanakları sunuyor.

Proje, EkoDoku Sürdürülebilir Yaşam Kooperatifi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tekstil ve Tasarım Fakültesi ve Hatay Sosyal ve Kültürel Kalkınma Derneği’nin birlikte yürütüldüğü ‘Barış İpeğinin Keten ve Kendirle Yolculuğu’ projesinin bir parçasıdır. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından desteklenen bu proje, somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik bir adımdır.

İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, proje tanıtım toplantısında, 6 Şubat depremlerinin ardından acil yaşam alanlarının oluşturulması ve göçle mücadele ile kültürel mirasların geleceğe taşınabilmesi için çalıştıklarını belirtti. Proje kapsamında İskenderun’da Geleneksel Sanatlar Atölyesi açıldı ve ‘Hatay Sarısı’ adlı sarı koza ören ipek böceğinin yaşam döngüsüne saygı göstererek sürdürülebilir ipek üretimi yapıldı.

EkoDoku Sürdürülebilir Yaşam Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Esra Üzel Yüncüler, projenin kültürel mirasımızı zamansız tasarımlarla geleceğe taşıma hedefi ve kadınlar ile gençlere yönelik sürdürülebilir istihdam olanakları sağlama amacını vurguladı. Proje kapsamında Ankara’da ve İskenderun’da kurulan dokuma ve geleneksel sanatlar atölyelerinde kadınlara ileri düzey dokumacılık eğitimi verildi.

Bu projenin, ekolojik ve etik üretimi merkeze alarak sürdürülebilir ve kapsayıcı bir moda anlayışı inşa etme hedefi de vurgulandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.