İskenderun Tarihi Kaymakamlık Binası Süslenecek mi merak konusu oldu!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamlık binası, tarihi dokusu ve mimari güzelliğiyle kentin simgelerinden biri olarak öne çıkarken, milli bayramlarda bayraklar, flamalar ve Atatürk posterleri ile süslenmesi, halkın büyük beğenisini kazanmıştı. Bu görkemli süsleme, özellikle İskenderun’un bir önceki dönem kaymakamı, şu anda Kırşehir Valisi olan Murat Sefa Demiryürek’in talimatıyla başlatılmış ve İskenderunlular tarafından büyük takdirle karşılanmıştı.

 

Milli bayramlarda binanın bu özel hali, hem geçmişe duyulan saygıyı yansıtırken hem de kutlamaların coşkusunu pekiştirmişti.

Milli Bayramlarımızda İskenderun Kaymakamlık binasının bayraklar ve flamalarla donatılması, vatandaşların ilgi odağı haline gelmiş; öyle ki; törenleri izlemeye gelen halk, bu görkemli yapının önünde hatıra fotoğrafı çektirmekten geri durmamıştı. İskenderun’un tarihine ve değerlerine sahip çıkıldığını simgeleyen bu süslemeler, kentin kolektif hafızasında kalıcı bir yer edinmişti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlama hazırlıkları sürerken önümüzdeki haftalarda kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyet Bayramında Tarihi Kaymakamlık binası yine Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak mı diye merak konusu oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.