Dörtyol TSO Başkanı Ercan YILDIRIM WCF Avrupa -Asya Zirvesine katıldı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dörtyol TSO Yön. Krl. Bşk. Ercan YILDIRIM; Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi kapsamında İstanbul Rixos Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda WCF Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı   Murat KURUM ve gerçekleştirilen zirvede 62 ülkeden 800’den fazla katılımcıyı, odalar, hükümetler ve işletmelerden oluşan geniş bir ağı bir araya geldi..

 

Toplantıda WCF Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat KURUM ve gerçekleştirilen zirvede 62 ülkeden 800’den fazla katılımcıyı, odalar, hükümetler ve işletmelerden oluşan geniş bir ağı bir araya geldi..

 

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, küresel ticaret, işletmeleri ve özellikle KOBİ’leri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyduklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) reforme edilmesi gerektiğine inandıklarını, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar gibi artan gerilimlerle karşı karşıya olduğumuz bir dünyada, iş dünyasının istikrarı teşvik etmesini, Filistin’deki insanlık dramının sona ermesi ve bölgemizde, Ukrayna’da ve Orta Doğu’da barışın bir an önce sağlanması en büyük temennimizdir.” ifadelerini kullandı.

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU “Küresel ticaret ve işletmeleri, özellikle de KOBİ’leri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyduklarını, Özellikle teknoloji alanındaki son korumacı eğilimler, küresel ticaret için riskler oluşturduğunu.

ICC, uzun süredir Dünya Ticaret Örgütü’nü küresel ticaret kurallarının temeli olarak desteklediğini. DTÖ’nün reforme edilmesi gerektiğine inandığını ve böylelikle küresel ticaret adil ve rekabetçi kalabileceğini belirterek “Dünya ticaretinin yüzde 75’i DTÖ kurallarına dayanıyor ve bu kurallar istikrar ve öngörülebilirlik sağlıyor.

21. yüzyılın zorluklarını karşılayacak şekilde bu kuralları korumak ve geliştirmek için birlikte çalışmalıyız. İş dünyası, bu değişiklikleri destekleme konusunda aktif bir rol üstlenmelidir.” Diye konuştu.

Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’ne, 40’ı aşkın ülkeden 700’e yakın iş insanı katılıyor. Organizasyonun ev sahipliğini yapan WCF ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zirvede iklim değişikliği düzenlemeleri ve teknolojik yeniliklerle gelen yeni rekabet şartlarının ele alınacağını söylemişti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.