Kadınlar Hatay’ın yaralarını sarıyorlar: Whatsapp iletişim ve zoom toplantıları yapıyorlar!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hataylı Kadınlar, Hatay Kadın Dayanışması (HKD), “Kadın kadının yurdudur” şiarıyla yola çıkarak  dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyorlar. ““ihtimam göstererek” sesimizi duyurmak, haklarımızı korumak/geliştirmek, her zeminde eşit bir biçimde çözümün parçası olmak istiyoruz. Bugün ve gelecekte, güvenli, eşit, sağlıklı, engelsiz, ekolojik, kültürel mirasını koruyabilmiş ve kentsel iyilik halini gözeterek ayağa kalkmış bir Antakya’da, Hatay’da yaşamak için; diyalog zeminlerini artırarak birlikte güçlenmeyi, yaratıcı eylemler ortaya koyabilmeyi ve işbirliği çevrelerini genişletmeyi hedefliyoruz.” diyen Hataylı Kadınlar’ın çağrısı kadın dayanışmasını güçlendirerek Hatay’ı en kısa zamanda ayağa kaldırmak.

6 Şubat depremlerinin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay’da kadınlar, toplumsal dayanışma ile yaralarını sarmaya ve kenti yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. “Hatay Kadın Dayanışması” adı altında bir WhatsApp grubu kurarak bir araya gelen Hataylı kadınlar, bölgedeki okul, barınma ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi için önemli adımlar atıyor.

Özellikle depremde büyük yıkımın yaşandığı Antakya ve diğer ilçelerde, okul çağındaki çocukların eğitim eksikliklerinin giderilmesi amacıyla yoğun bir çalışma yürütülüyor. Kadınlar, öğrencilerin servis, ulaşım, kaynak kitap ve yemek sorunlarının çözülmesi için omuz omuza vererek bu zorlu sürecin üstesinden gelmeye çalışıyor.

Kadın dayanışmasının öncülüğünde yürütülen bu çabalar, Hatay’daki toplumsal yeniden inşa sürecinde kritik bir rol oynuyor. Bölgedeki kadınlar, yerel ve ulusal düzeyde yapılan yardımların artırılması, çocukların eğitimine ve genel yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik desteğin hızlandırılması çağrısında bulunuyor.

Bu mücadeleye katkı sağlamak isteyen herkese, Hatay’ın yeniden ayağa kalkma sürecinde ellerini uzatma ve dayanışmayı büyütme çağrısı yapılıyor.

Mayıs 2024’te Hataylı ve depremden sonra Hatay’a destek olmaya çalışan kadınların bir araya gelerek kurduğu Hatay kadın dayanışması 800’ün üzerinde kadının bir araya gelerek oluşturduğu bir topluluk konumunda.

Zaman zaman zoom üzerinden de buluşan kadınlar, Hatay’ın yaralarını sarıyorlar.

Hatay Kadın Dayanışması instagram sayfasını bu linkten takip edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/hataykadindayanismasi/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.