GÜZELMANSUR; HATAYLI FİRMALAR BEYANNAME İBRAZI YÜZÜNDEN KOSGEB DESTEKLERİNDEN YARARLANAMIYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur deprem bölgesinde 31 Ağustos’a kadar beyanname erteleme süresi yapıldığını ancak KOSGEB desteklerinden yararlanmak için de beyanname ibrazı koşulu olduğundan dolayı Hataylı firmaların KOSGEB desteklerinden yararlanamadığını belirtti. Güzelmansur TBMM’de şunları söyledi:

“Hataylı firmalar KOSGEB’in iş geliştirme desteklerinden yararlanamıyorlar çünkü sistemde beyannameleri görünmüyor. Beyannameler neden görünmüyor? Çünkü deprem bölgesinde beyanname verme yükümlülüğü 31 Ağustos’a kadar uzatıldı. Hem beyanname ertelemesi yapıp hem de destek ve teşviklerden yararlandırma sürecine beyanname ibrazını koyarsanız bundan hiçbir deprem bölgesi firması yararlanamaz, nitekim de yararlanamıyorlar.

Buradan yetkililere sesleniyorum: KOSGEB iş geliştirme desteklerinde deprem bölgesi firmaları için beyanname yerine ticaret odası kaydı, nizamname ve benzeri bir evrak prosedürünü uygulayın, mevcut sistemi deprem bölgesinin gerçeklerine göre düzenleyin. Aksi hâlde, Hatay’da yatırımı, istihdamı, ekonomiyi ayağa kaldıramazsınız. Deprem bölgesinde hayati önemde olan KOSGEB’in desteklerini kolaylaştıracak düzenleme yapın.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.