Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği TDGD kuruldu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Eşsiz yerel mirasımızı küresel rekabet avantajına dönüştürmek için Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD kuruldu…

Turizmi, Türkiye’nin küresel pazarda “katma değeri ve döviz girdisiyle rekabet avantajı en yüksek tek sektörü” olarak değerlendiren Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD, Türkiye’yi bir bütün halinde değil destinasyonlar özelinde tanıtmak, bu kapsamda sosyal ve ekonomik kalkınmaya ölçülebilir faydalar sağlayacak sürdürülebilir projeler gerçekleştirmek amacıyla İstanbul’da kuruldu. 

 

TDGD Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Can Yazıcı, “Türkiye’deki tabiat ve kültür mirasını tanıtmak için yeni destinasyon cazibe noktaları oluşturarak, yurt içinden ve yurt dışından yatırımcılar ve turistler çekmek üzere her yöreye özgü çok çeşitli projeler üretiyor, destinasyon pazarlama organizasyonları gerçekleştirmek için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin eşsiz tabiat ve kültür mirasını küresel faydaya dönüştürmek hedefiyle kurulan Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD, turizmi pek çok çeşidiyle birlikte değerlendirerek özel projeler üretiyor, önce yöresel kalkınmaya, sonra da Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için turizmin başlıca sektör olduğu inancıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’de turizmi ve gelişme potansiyeli olan bölgeler, kentler, ilçeler, köylerdeki cazibe unsurlarını öne çıkarmak, yeni cazibe noktaları oluşturarak yurt içinden ve yurt dışından yatırımcılar ve turistler çekmek TDGD’nin öncelikli konuları arasında yer alıyor. Turizmin sadece Ege ve Batı Akdeniz’deki “her şey dahil” kampanyaları ile deniz/kum/güneş tatilinden ibaret olmadığına inanan TDGD, Anadolu’nun hemen her yöresini bir destinasyon olarak öne çıkararak, farklı tema ve konseptlerle tanıtmaya yönelik çalışmalar yapıyor.

TDGD’nin amaçları arasında Türkiye’ye daha fazla turistin gelmesini ve gelenlerin de daha uzun kalmasını sağlamak, daha çok harcama yapmalarına uygun koşulları oluşturmak, böylelikle yöreleri birer destinasyon çekim merkezi haline getirerek, sosyal ve ekonomik kalkınmaya ölçülebilir girdi ve fayda sağlamak için sürdürülebilir projeler hazırlamak bulunuyor.

Ayrıca yurt içinde ve dışında yaptığı araştırmalar, hazırladığı projeler, akademik ve profesyonel nitelikteki uzmanlarıyla TDGD, yetersiz insan kaynağı nedeniyle atıl kaldıkları konularda yerel ve merkezi kurumlara da destek olmak, danışmanlık hizmetleri sunmak gibi görevler de üstleniyor.

TURİZM, DİĞER SEKTÖRLER İÇİN DE LOKOMOTİF OLABİLİR

TDGD Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Can Yazıcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, birçok ülkeye göre çok daha büyük rekabet avantajlarına sahip ama yeterince ve doğru tanıtılamıyor, tanıtmak için doğru stratejilerin, taktiklerin bulunduğu projeler de yeterince üretilemiyor. TDGD olarak, Türkiye’deki tabiat ve kültür mirasını tanıtmak için yeni temalar, yeni cazibe noktaları oluşturarak yurt içinden ve yurt dışından yatırımcılar ve turistler çekmek üzere, her yöreye özgü çok çeşitli projeler üretiyor, destinasyon pazarlama organizasyonları şeklinde bütünleşik tanıtım çalışmalarına önem veriyoruz. Türkiye’nin eşsiz yerel mirasını ekonomik bir faydaya dönüştürmek, dünyanın farklı kültürlerindeki insanların istifadelerine sunabilmek için durmadan araştırıp üretiyoruz.”

 

Yavuz Can Yazıcı, Türkiye’nin son yıllarda turist sayısı açısından dünyada ilk 10 ülke arasında yer alsa da turizm gelirleri açısından aynı başarıyı gösteremediğine dikkat çekti. Yavuz Can Yazıcı, şöyle devam etti: “Oysa turizm, Türkiye ekonomisinde en rekabetçi koşullarda hizmet sunan, ‘katma değeri ve döviz girdisiyle rekabet avantajı en yüksek tek sektör’ olması nedeniyle diğer sektörler için de lokomotif olabilir. Biz de bu nedenle derneğimizin bünyesindeki turizm akademisyenleri, her biri kendi alanındaki yetkin uzmanlar ve profesyonel üyelerimizle birlikte yerli ve yabancı diğer dernekler, kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri gerçekleştirerek Türkiye’yi daha fazla turistin tanımasını sağlamayı hedefliyoruz.”

TDGD’NİN KURUCU ÜYELERİ VE ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

Prof. Dr. Asım Saldamlı (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı),Dilek Girgin (Gazeteci, Yazar, İletişim Danışmanı), Ertan Atay (Girişimci), İpek Itır Can (Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi), Murat Ziya Girgin (Broker), Nurhayat İflazoğlu(Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi), Öykü Yazıcı (Özyeğin Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletme Bölümü Öğrencisi), Sinan Akbaytürk (Mühendis, Çevirmen),Yavuz Can Yazıcı (İletişim Stratejisti).

Ali Rıza Cankut (Yapımcı), Aylin Saraçoğlu (Gazeteci, Medya İletişimi Danışmanı), Ayşegül Zeka (Finans Danışmanı), Doç. Dr. Emre Ozan Aksöz, (Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı), Faruk Atasoy (Danışman), Gaye Özyüncü Spolitis (Avukat, Uluslararası Hukuk Danışmanı), Handan Gümüştekin Yazgan (İnsan Kaynakları Danışmanı), Kasım Ertürk (Tasarımcı), Nehir Önen (Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencisi), Sebla Salkur (Pazarlama Danışmanı), Şahin Tekgündüz (Danışman), Vahit Oğuz Kiper (Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi), Vedat Akdamar (Yayıncı), Tuğça Zeylan (Marka Stratejisti).

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.