HER GÜN İKİ BARDAK “SÜT “

Published on:  /   Yorum yapılmamış

21 Mayıs Dünya Süt Günü’ nedeniyle açıklamada bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için yeterli süt tüketiminin önemli olduğuna dikkat çekerek, özellikle büyüme çağındaki çocukların ve gençlerin, günde en az iki su bardağı süt ya da ona eşdeğer yoğurt tüketmesini önerdi.

Süt ve süt ürünlerinin yetersiz düzeyde tüketilmesinin, kemik sağlığı üzerinde ciddi ve zararlı etkiler oluşturabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Albayrak, “Süt; kalsiyum, protein, B12 vitamini gibivücudumuz için gerekli birçok besin öğesini bileşiminde bulunduran, değeri yüksek ve önemli bir içecektir. Özellikle büyüme ve gelişme dönemindeki okul çocuklarının beslenmesinde gerekli olan kalsiyumun büyük bir bölümü, süt ve süt ürünleri ile karşılanabilir. Bu nedenle büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin günde en az 500 gram, yani yaklaşık iki su bardağı süt ya da ona eşdeğer yoğurt tüketmesi önerilir. Süt ürünlerinin tüketimi, özellikle kemik ve diş sağlığının desteklenmesi açısından büyük önem taşımaktadır” açıklamasında bulundu.

“Meyveli süt, sütün yerine geçmez”

Meyveli süt ve yoğurtların, hem şeker ilaveli hem de besin kalitesi düşük gıdalar olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, “Süt ve süt ürünleri, hayata ilk adım attığımız andan itibaren anne sütü ile hayatımıza girerek, ömür boyunca temel besin maddelerimizi oluşturan önemli bir besin grubumuzdur. Protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin mineral açısından en zengin doğal besin kaynaklardandır. Başlı başına içerisinde zengin besin ögesi barındıran süt ve ürünlerine ekstra katkı maddesi eklenerek, satışa sunulan meyveli formları; hem şeker ilavesi ile enerji değeri yüksek besinler oluyor, hem de besin kalitesi düşük gıdalar olarak karşımıza çıkıyor. Evde hazırlanan meyve ve süt grubundan bir besinin birlikte tüketilmesi daha besleyici olacaktır. Ayrıca laktoz intoleransınız varsa, laktozsuz süt tüketebilirsiniz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.