Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen ‘2017 Lobin Consumer Quality Awards – 30. Uluslararası Tüketici Zirvesi’ Ödülleri sahiplerini buldu. Yurtiçi ve yurtdışından önemli konukların katıldığı zirvede, Türkiye’de “Yılın En İyi İnovatif Başkanı” ödülünü alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan farklı belediyecilik anlayışıyla programa damga vurdu.
30 yaşında öğretmenlik yaparken siyasete atılarak Türkiye’nin en genç belediye başkanı seçilen Başkan Altan, eğitime verdiği önemi yaptığı hizmetlerle de ön plana çıkarıyor. Belediyecilik anlamında bir ilke imza attıkları üst eğitim merkezleri PayasStem ile 30. Uluslararası Tüketici Zirvesi’nde ‘Yılın En İyi İnovatif Başkanı Ödülü’nü alarak gündeme oturdu.
İlçemizdeki eğitim çıtasını en ileri düzeye taşıdığımız PayasStem merkezimizle inovasyon alanında, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematichs); bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin birbiriyle entegre bir şekilde öğretilmesini içeren bir eğitim yaklaşımıdır. Anaokulu seviyesinden üniversite seviyesine kadar tüm süreci kapsayan bu eğitimle çocuklarımız; ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, çağımızın gerekliliği olan 21. yüzyıl becerilerine sahip, geleceğin yenilikçi bireyleri olmak üzere yetiştiriliyor. Sürekli sorgulayan, aykırı ve büyük düşünen, araştıran ve buluş yapabilen bireyler olması için eğitime yeni bir boyut katıyoruz. Burada yetişen çocuklar değil Payas’ın, ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır.
Teknoloji ve mühendisliğe vurgu yapan bir alt yapıya sahip olması, çocuklara disiplinler arası bir bakış açısı kazandırması ve bilgilerin somut olarak hayata geçirilmesini sağlaması ile STEM’i günümüzün bilgi ve iletişim çağında önemli kılmaktan çok, zorunlu bir hale getirmektedir.
Merkezimizde haftanın her günü Robotik Kodlama, Matematiksel Modelleme, Bilimsel Sorgulama sınıflarında eğitim verilirken, Bir Büyüğümüz Köşesi, Akıl Oyunları ve Kelimeler Dünyası alanlarımızda çocuklarımız sosyal etkinliklerde bulunmaktadır.
Bu projenin amaçlarından biri de sanayi alanında büyüyen ülkemizde teknoloji ve bilim alanlarında inovatif düşünen nitelikli bireyler yetiştirilmesidir. Öncelikli olarak dezavantajlı ailelerin çocukları ve kız çocuklarının katılımının sağlanması hedefledik. Ülkemizin 2023 kalkınma hedeflerine ulaşması için, işgücü ve bilgi ekonomisinin geliştirilmesinde STEM eğitimi olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Payas Belediyesi olarak PayasStem Eğitim Merkezimizde bilim, mühendislik ve yazılım alanlarında geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi ve ülke ekonomimize katkının artırılması en büyük önceliğimizdir.
Bilgi teknolojilerinde İnovasyon eğitimleri ile yetişen öğrencilerimiz, bu hafta Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen, uluslararası yarışmada Türkiye’yi onurla temsil ediyorlar. Belediyecilikte Türkiye’nin en başarılı İnovasyon ödülünü, Payas, Hatay ve ülkemiz adına alıyoruz. 18 yıllık bir belediye başkanı olarak Aziz Milletimize verdiğimiz kutlu hizmetlerin doğruluğunu görüyor, mutluluğunu yaşıyorum. Bu ödül, devletimizin bekası için yeni başarılara koşmamızı sağlayacaktır. Ülkemizi, 21. Yüzyılda dünyada büyük başarılara taşıyacak en önemli etken, İnovasyondur” dedi.
İş Sanat Akademisyen Ve Siyaset Dünyasının Önemli Temsilcileri Zirvede
Lobin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan zirveye, Londra Soutwark Belediye Başkanı Sunil Chopra, Londra Southbank Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Bayyati, Vali Orhan Öztürk, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Star Gazete Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu gecenin yıldız misafirleriydi. Törene iş, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı. Gecede Emre Kaya, Tuğçe Aral, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Ozan Güler, Bekir Aksoy, Tuğçe Sarıkaya Nilay Dorsa, Işıl Açıkkar, Gökay Kalaycıoğlu, Metin Saygın, Semih Varol gibi birçok ünlü isim de ödül alanlar arasındaydı. Lobin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ustaoğlu ve Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı (Tükov) Başkanı Şahin Çokyaman yaptıkları değerlendirmede iş dünyası ve marka gelişimi açısından faydalı bir birliktelik olduğunu vurguladılar. Uluslararası pazarlarda marka ve sosyal tüketicinin yerelden globale doğru giden tüketim eğilimleri, marka yönetimi uzmanları tarafından tartışıldı. 30. Uluslararası Tüketici Zirvesi dünyanın en gelişmiş on ekonomisinden biri olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin imalat ve hizmet sektöründe kalite adına gelmiş olduğu yerin değerlendirildiği nokta oldu.
- Tüketici Zirvesinde Yaşam Kalitesini Yükselten, Kolaylaştıran Konferanslar
İş dünyası temsilcileri yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaşarak hayatı kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi. 30.Uluslararası Tüketici Zirvesi konferanslarından sonra gerçekleşen ödül töreninde tüketici memnuniyetini ilke edinen Migros, Turkcell, Sinbo, Atlas Global Havayolları ödül aldı. 30. Uluslararası Tüketici Zirvesi’nde, tüketici kültürünün yaygınlaştırılması ve kalitenin yükseltilmesi için çalışmalar yapan markalar, yaşanmış başarı öykülerini paylaştı, ulusal ve uluslararası işletme temsilcilerinin, birbirleriyle tanışma, kaynaşma, imkanının oluştuğu zirve yeni iş birlikteliklerine de vesile oldu.
- Uluslararası Tüketici Zirvesi Çırağan Sarayı’nda çok sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi. 30. Uluslararası Tüketici Zirvesi’nde markaların uluslararası mücadeleleri, uluslararası marka oluşturma,satış stratejileri, geleceğe yatırım yapmak ve inovatif işbirlikleri konuşuldu.