“Stres Yönetimi Ve Stresi Doğru Kullanma Teknikleri”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Vergi Dairesi Başkanılığı tarafından bu yıl 28. Kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde yoğun iş temposu ile çalışan personele eğitim amaçlı  Stres Yönetimi ve Stresİ Etkin  Kullanma  Teknikleri konulu eğitim İskenderun Ticaret Ve Sanayi Odasında yapıldı.

Eğitime İskenderun Toplum  Sağlığı Merkezi  Doktoru Müge Tellioğlu ve Diş Hekimi – Yaşam Koçu  Seyfettin Babat konuşmacı olarak katılırken İlçemizde bulunan Asım Gündüz Vergi Dairesi, Sahil Vergi Dairesi, Akdeniz Vergi Dairesi ve Denetim Koordinasyon Müdürlüğü çalışanları ile Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup  Müdürü Ahmet Tecimen katıldılar.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Hatay Vergi  Dairesi Başkanı Nazmi Erol çalışanlarının ne tür zorluklar içinde çalıştıklarını bildiklerini ama hiçbir zaman mükelleflere karşı olumsuz davranış göstermediklerini söyleyerek teşekkür etti.

Eğitimde ilk olarak konuşan Doktor Müge Tellioğlu stresin sebeplerini anlatırken Fiziksel, duygusal, kimyasal ve mental sebeplerden dolayı ortaya çıkan stresin, günümüzde çok fazla insanı etkileyen bir tür hastalık olduğunu  Bazı uzmanlara göre, hastalıkların yüzde 80’i stres ile alakalı olarak geliştiğini ve  Aşırı stres durumunda ise bireyde hem psikolojik, hem de fizyolojik hastalık ve rahatsızlıklar ortaya çıkacağından bu durumda performans düşüklüğü görüldüğünü belirterek, Çalışanlardan stresi ortamlaran uzak durmasını söyledi.

Eğitimde 2. Konuşmacı olarak katılan Diş Hekimi ve Yaşam Koçu Seyfettin Babat Stresin Yaşamımızdaki Yeri, Stresden uzak durma ve Strese yol açan faktörleri anlatarak, Günlük yaşantımızda “Stressiz Yaşama” kavramı geçerliliğini yitirmiştir. Çünkü iş ve sosyal yaşamda stresten kaçınmanın mümkün olmadığını  belirterek, Çalışanlarda en çok stresin; İşin zorluğu ve iş yükünün fazlalığı,ya da kişinin kapasitesine ağır gelmesi…   Rol belirsizliği, iş yoğunluğu vb…  Stres ortamdan da kaynaklanabilir(kalabalığın etkisi ,aşırı soğuk-sıcak yerde çalışma vb)   Bireylerarası anlaşmazlık, özel yaşamla ilgili stres, dışlanma ve yalnızlığa itilme gibi nedenler…  Bireyin kendinden kaynaklanan stres (bireyin kaygı durumu, algılama düzeyi, kendine güven duymaması vb…  Nedenlerden oluştuğunu söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.