Hatay’da yol yapılacak, ev yapılacak diye zeytin ağaçları katledilmeye devam ediliyor.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da yol yapılacak, ev yapılacak  diye zeytin ağaçları katledilmeye devam ediliyor.

Sahiplerine haber verilmeden, kamulaştırma yapılmadan sökülen zeytin ağaçları vakası bu kez de Kırıkhan İlçesi’ndeki Kurtlusoğuksu Mahallesi’nde yaşandı.

Bölgeye giderek dallarında zeytinleriyle sökülen zeytin ağaçlarının sahiplerini dinleyen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “Ev yapılmasına karşı değiliz. Bilakis Hatay’da ev yapımının hızlandırılması gerekiyor. Ancak uygun Hazine arazileri boş dururken, yasal koruma altındaki zeytinlikler bu şekilde imara açılamaz. Konunun takipçisi olacağım, çiftçimizin, zeytin üreticimizin maddi-manevi zarar görmesinin karşısında olacağım” dedi.

5 bin dönüm tarım arazisine sahip olan Kırıkhan’da tarıma elverişsiz arazi büyüklüğünün 2 bin dönüm olduğuna dikkat çeken zeytin üreticileri, çocukları gibi bakıp büyüttükleri, en küçüğü 68 yaşında olan zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdiler. CHP Hatay Milletvekillerinden yardım isteyen üreticiler bu yanlış kararın durdurulmasını istediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.