İSTE’DEN GELENEKSEL 19 MAYIS SERGİSİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) çevrimiçi ortamda sanatseverlerin ziyaretine açılan 8. Ulusal ve 6. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi 29 Mayıs Çarşamba günü itibariyle sona erdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) çevrimiçi ortamda sanatseverlerin ziyaretine açılan 8. Ulusal ve 6. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi 29 Mayıs Çarşamba günü itibariyle sona erdi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin Onursal Başkanlığını, İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) El Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Adem Çolak ve Öğr. Gör. Merve Düzağaç Çolak’ın etkinlik koordinatörlüğünü ve sergi küratörlüğünü yaptığı 8. Ulusal ve 6. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi çevrimiçi olarak 19 Mayıs Pazar günü saat 19:19’da ziyarete açılmıştı. Geleneksel olarak düzenlenen ve sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği19 Mayıs Karma Sergisi 29 Mayıs Çarşamba günü sona erdi.

Sergiye ülkemizin tüm bölgelerinden ve KKTC, İtalya, Güney Kore, Rusya, Romanya, Moldova, Kazakistan, Tataristan ve Irak – Türkmeneli’nden sanatçı ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi. Karma sergide bu yıl tezhip, minyatür, hat, keçe, dokuma, heykel, resim, grafik, deri, mozaik, kırkyama ve baskı gibi birçok türde eserin yer aldığı 114 adet eser sergilendi. Ayrıca basınçlı hava mürekkebi, demir tozları, CO2 tozları ve pigmentler ile tuval üzerine çalışılmış özel koleksiyon eser de yer aldı.

  1. Ulusal ve 6. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi üzerine bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öncelikle geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz 8. Ulusal ve 6. Uluslararası 19 Mayıs Karma Sergimize, bu yılda birbirinden değerli eserler göndererek serginin daha da kıymetli olmasını sağlayan ve bizleri yalnız bırakmayan sanatçılarımıza ve sergi Küratörlerimize teşekkürlerimi sunmak isterim.Çevrimiçi ortamda sanat severlerle buluşturduğumuz bu değerli eserler ile sınırları ortadan kaldırdık.Çağın gerekliliklerine ve devletimizin tasarruf tedbirlerine uyumlu şekilde dijital ortamda pek çok çalışma daha yapacağız. Bu noktada verdiğimiz değer ile İSTE Ailesi olarakher zaman sanatın ve sanatçının yanındayız.” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.