HATAY / İSKENDERUN – CHP İskenderun İlçe Örgütü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 10 Kasım günü okulların tatil edilmemesine yönelik kararını protesto etti. Partililer, sabah saatlerinde Namık Kemal Ortaokulu önünde toplanarak 09.05’te Atatürk için saygı duruşunda bulundu.
CHP İskenderun İlçe Başkanı yaptığı açıklamada, “Yusuf Tekin ve onun zihniyetinde olanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturamayacak. Bu millet, Cumhuriyet’in kurucusunu, bağımsızlığın simgesini her 10 Kasım’da daha büyük bir saygı ve özlemle anmaya devam edecek” dedi.
Açıklamada ayrıca, Atatürk’ün fikirlerinin eğitim sisteminde daha fazla yer alması gerektiği vurgulandı. Katılımcılar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak etkinliği sonlandırdı.







