MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN: HEDEFİMİZ GAZZE

Published on:  /   Yorum yapılmamış

GLOBAL DİRENİŞ FİLOSU GAZZE İÇİN YOLA ÇIKIYOR

GLOBAL DİRENİŞ FİLOSU’NDA GAZZE İÇİN SON HAZIRLIKLAR

GAZZE’YE UMUT YOLCULUĞU BAŞLIYOR: FİLİSTİN İÇİN GLOBAL DİRENİŞ FİLOSU’NDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Gazze ablukasını kırmak amacıyla Tunus’tan Gazze’ye doğru yol alan Global Direniş Filosu’yla ilgili Sidi Bou Said Limanı’nda açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Çalışkan, aralarında Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk ve Gazeteci Cihat Arpaçık’ın da bulunduğu yüzlerce Türk katılımcı ile birlikte, dünyanın dört bir yanından gelen aktivistlerle gemiye biniş için sıra beklediklerini belirtti.

 

 

 

TUNUS LİMANI’NDA BEKLEYİŞ

 

 

 

Milletvekili Çalışkan, limanda yaptığı açıklamada, “Şu anda Sidi Bou Said Limanı’ndayız. Gemiye biniş için sıra bekliyoruz,” ifadelerini kullandı. Çalışkan, Türkiye’den gelen katılımcıların yanı sıra, filoya dünya genelinden birçok insanın destek verdiğini ve bu ortak mücadelenin uluslararası dayanışmanın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

 

 

 

GAZZE ABLUKASINA KARŞI KÜRESEL BİR SES

 

 

 

Global Direniş Filosu’nun temel amacı, uzun süredir insani krizle boğuşan Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak ve bölge halkına uluslararası dayanışmayı göstermek. Filo, Gazze’ye ulaşarak ambargonun kaldırılması yönünde uluslararası topluma güçlü bir mesaj vermeyi hedefliyor. Çalışkan, bu tarihi yolculuğun Gazze’deki insani duruma dikkat çekeceğini ve uluslararası kamuoyunu harekete geçireceğini umduğunu dile getirdi.

 

 

 

UMUT DOLU YOLCULUK BAŞLIYOR

 

 

 

Çalışkan, “Ülkemizden yüzlerce katılımcı ile birlikte, dünya genelinden insanlarla birlikte sıra bekliyoruz,” dedi.

 

 

 

Sözlerini “İnşallah gemide tekrar görüşmek üzere,” diyerek tamamlayan Milletvekili Çalışkan, filonun Gazze’ye güvenli bir şekilde ulaşması temennisini iletti.

 

 

 

Bu yolculuğun, Gazze’ye yönelik ambargonun kalkması ve bölge halkının insani yardıma erişiminin

sağlanması için önemli bir adım olması bekleniyor.

 

Kategori:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arşivler