Hatay Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Suriye’den gelen ticaret ve sanayi odaları heyetleri ile önemli bir iş birliği toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Halep Ticaret Odası, Halep Sanayi Odası, İdlib Ticaret Odası, Hama Ticaret Odası ve Lazkiye Ticaret Odası yönetim kurulları katıldı. Görüşmelerde, Hatay’ın ticari potansiyelleri tanıtılırken, Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yatırım imkânları da değerlendirildi.
Bölgesel ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülen buluşmada, karşılıklı iş birliği fırsatları ve ortak projeler masaya yatırıldı.
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan katılımcılar, başta Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ile Hatay Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu olmak üzere, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Toplantının, Türkiye ile Suriye arasında ticari ilişkilerin güçlenmesine ve bölgesel iş birliğinin artmasına katkı sağlaması bekleniyor.







