Balıkçı Körfezin mavi sularına açıldı: Vira Bismillah!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ Diyerek Sezona Merhaba Dedi…

 

Hatay Büyükşehir mehteran takımı açılış öncesi verdikleri konser sonrası bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşımızın okunmasının sonrası Hatay Kooperatifler Birlik Başkanı Yücel Habip Dalgıç, Hatay milletvekilleri ve Hatay Valisinin konuşmalarının ardından kurdela kesilerek tekneler avlanmak için denize açıldılar. Protokol ve misafirlere Hatay kooperatifler birliği olarak balık ekmek ikram edildi.

İskenderun Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törenle, balıkçılar yeni av sezonuna coşkulu bir şekilde başladı. “Vira bismillah” diyerek İskenderun Körfezi’ne açılan balıkçılar, denizlerde bereketli bir sezon geçirmeyi umuyor.

Törene Hatay Milletvekili Abdulkadir Özen, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Kooperatifler Birlik Başkanı Yücel Habip Dalgıç, Hatay milletvekilleri ve Hatay Valisi, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özen, balıkçılığın bölge ekonomisi için önemine vurgu yaparak, balıkçılara kazasız belasız bir sezon diledi. CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise denizlerin korunması ve sürdürülebilir balıkçılık adına yapılması gerekenlere dikkat çekti. Hatay Valisi ve diğer katılımcıların konuşmalarının ardından, düzenlenen kurdele kesimiyle tekneler denize açıldı ve sezon resmen başlamış oldu.

Açılışı Hatay İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile Hatay Su Ürünleri Kooperatifler Birliği organize ederken, İskenderun Deniz Ticaret Odası da etkinliğe katılım sağladı. Balıkçıların denize açılmasıyla birlikte, İskenderun Körfezi’nde hareketli bir av sezonu beklentisi doğdu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.