Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı depremin vurduğu Hatay’ı gezdi: ‘Mücbir Sebep” uzatılacak mı?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Milletvekilleri ile birlikte 6 Şubat depremlerinde en çok can kaybının ve yıkımın yaşandığı Antakya’nın cadde ve sokaklarında gezen Bakan Yardımcısı Cantimur, mücbir sebep halinin uzatılıp uzatılmaması ile ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgilendirmesi bekleniyor.

‘İTSO Başkanı Yılmaz, Antakya’da Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un Toplantısına Katıldı.

“Mücbir Sebep Toplantısı’ Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur’un katılımlarıyla Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, bölge milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bir araya gelerek 31 Ağustos’ta sona erecek olan Mücbir Sebep Hali ile ilgili sorunları ve talepleri iletti.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AFAD Hatay İl Koordinasyon merkezinde düzenlenen toplantıya; Hatay Vali Yardımcıları, Hatay milletvekilleri Abdulkadir Özel, Adem Yeşildal, Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri ve STK yetkilileri katıldı.

 “Mücbir Sebep Hali’nin Uzatılması” ile ilgili düzenlenen toplantıda; Hatay’da depremden sonra vatandaşların yaşadığı zorluklar, esnaf ve sanatkarların, sanayici ve tüccarların, meslek gruplarının sorun ve talepleri ile ilin ekonomik durumunun masaya yatırıldığı toplantıda, çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kamu kurum amirlerinin de hazır bulunduğu buluşmada “Mücbir Sebep Hali”nin uzatılması ile ilgili konu gündem oluşturdu.

Toplantının ardından Bakan Yardımcısı Cantimur, il genelinde sürdürülen ticari faaliyetler hakkında katılımcılarla sohbet edip sorun ve talepleri dinledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.