Yayman: Hz. Musa Yürüyüş Yolu Dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hazreti Musa Ağacı ile Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi arasındaki Hazreti Musa Yolu’na yürüyüş parkuru yıl sonuna kadar hizmete açılacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, twitter  hesbından yaptığı paylaşımda takipçilerine “Türkiye’nin en güzel yol hikayesine sahip Hz. Musa yürüyüş yolumuzu inşallah bu yıl tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hz. Musa Ağacı ile Vakıflı Ermeni köyümüze birbirine bağlayan yürüyüş yolu Dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olacak” şeklinde paylaşımda bulundu.

Rivayete göre Hazreti Musa ile Hazreti Hızır’ın beraber yürüdüğüne inanılan yolun turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Hatırlanacağı üzere: AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız ve çevre mahallelerin muhtarları Samandağ ilçesine bağlı Hıdırbey Mahallesi’nde bir araya gelmişti. Ve Yayman beraberindeki heyetle Hz. Musa Ağacı ve çevresindeki 2 kilometrelik Hazreti Musa Yolu’nda yürümiş ve yapılacak çalışmalalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmişti…

Yayman, burada yaptığı açıklamada, Samandağ ilçesinin Türkiye’nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olacağını vurguladı. Bölgeyi kültür, tabiat, tarih, doğa ve yayla turizminin merkezi olarak planladıklarını aktaran Yayman, “Hazreti Musa Ağacı’ndan Vakıflı Mahallesi’ne giden bir yol var. Bu yol Hazreti Musa ile Hazreti Hızır’ın Nuh Tufanı’ndan sonra beraber yürüdüklerine inanılan yol. Biz burayı bir yürüyüş yolu olarak planladık. Burada altyapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmaları yapıp doğa turizmine kazandırmayı planlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Musa Ağacı 

Valilik internet sitesinde de yer verilen rivayete göre, Samandağ Sahili’nde buluşan Hazreti Hızır ile Hazreti Musa birlikte dağa çıkarlar. Tam Musa Ağacı’nın bulunduğu noktaya geldiklerinde Hazreti Musa elindeki asayı toprağa saplar ve eğilip su içer, tekrar dönüp baktığında asanın yeşerip fidana dönüştüğünü görür. Halk arasında abıhayat suyundan can bulan fidanın binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır. Ağacın gövde çapı 7,5 metre, çevresi 21 metre, yüksekliği ise 7 metredir. Ağacın dalları yaklaşık 1000 metrelik alanı kaplamaktadır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.