Erdoğan Akın: Yıkılan Duvarlara Umut Çizen Sanatçı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

 

 

 

 

 

6 Şubat depreminin ardından İskenderun’da yıkılan binaların duvarlarına çizdiği doğa manzaralarıyla dikkat çeken Erdoğan Akın, sadece sanatıyla değil, aynı zamanda insanların psikolojik olarak toparlanmalarına sağladığı katkılarla da ön plana çıktı.

6 Şubat depremlerinin ardından çalışmalarıyla kamuoyunun ilgisini çeken İskenderunlu sanatçı Erdoğan Akın şehirdeki hasarlı binaları, yıkıntıları direniş ve umut dolu bir tuvale dönüştürdü.

Deprem sonrası yaşanan zorlukların ve travmaların gölgesinde, Akın’ın resimleri insanlara umut ve dayanışma mesajı veriyor.

İskenderun’un birçok farklı noktasında devam eden bu çalışmalar, sadece görsel bir zenginlik sunmanın ötesine geçti.

Erdoğan Akın’ın resimleri, depremden etkilenen insanların ruhsal motivasyonunu artırdı, topluma moral kaynağı oldu ve herkesin ortak paydasında buluştuğu bir umut simgesi haline geldi.

Akın, depremin hemen ardından duvarlara çizdiği doğa ve manzara resimlerinin, kayıplarını yaşayan ve geleceğe dair umudunu kaybetmiş pek çok insanın ruhuna dokunduğunu belirtti. “Sanatın iyileştirici gücüne inanıyorum,” diyen Akın, insanların resimlere baktıkça kendilerini daha iyi hissettiklerini ve toplumsal bir moral kaynağı oluşturduğunu dile getirdi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Erdoğan Akın’ın yaptığı çalışmaları destekleyerek bu çalışmayı daha da anlamlı kıldığını belirterek Başkan Dönmez’in sanata olan ilgisi ve desteğine teşekkür ederek “Sanatın İyileştirici Gücünün İskenderun’un Sokaklarına yansımasına sunduğu katkı için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.