Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun açılışında hüzün ve onur bir aradaydı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Binlerce yurttaşın tarifsiz acılar yaşadığına dikkat çeken Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu için hüzünle karışık gurur dolu bir gün oldu 13 Şubat. Çünkü bugün 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinde yıkılan ve İskenderun’da depremin simgesi haline gelen Eda Apartmanında binlerce yurttaşımız gibi yaşamını yitiren Zeynep Deniz ve Cavide Şahutoğlu, bugün isimlerini taşıyan okulda bilimin ve aydınlanmanın birer meşalesi olarak çevresine ışık saçacak. Geleceğe bilinçli aydın bireyler yetiştirecek olan bu eğitim yuvasında isimleri yaşıyor.

BİZLER YÜCE MEVLA’NIN AYETİ İLK EMRİ “OKU” İLE, “İLİM ÇİN’DE DE OLSA GİDİP ALINIZ” BUYURAN SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN, “BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM” DİYE BUYURAN HZ. ALİ’NİN, BİN YIL ÖNCE “İLMİN YOLUNDAN GİTMEYENİN YOLU KARANLIKTIR” DİYEN HACI BEKTAŞİ VELİ’NİN, “HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR” DİYEN KURUCU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA YÜREĞİYLE GÖNLÜYLE KALBİYLE SEVDASIYLA SIKI SIKIYA BAĞLANAN BİR AİLENİN MENSUPLARIYIZ” derken çocukları Zeynep ve Deniz’in “tavizsiz Atatürkçü” eşi Cavide’nin de idealist bir öğretmen olduğunu vurguladı konuşmasında.

Nefes aldığı her an Deniz Zeynep ve Cavide’nin ateşinin hep yüreğinde yanacağını” söyleyen Yılmaz Şahutoğlu, kaybettiğimiz canların ışığında ve rehberliğinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir ülkenin ancak ve ancak eğitimle bilimle irfan’la çağdaşlaşabileceğini muasır medeniyetler seviyesine ancak ilimin ışığında ulaşabileceğinin mümkün olduğu felsefesi ve bu felsefeye de katkı sunmak amacıyla böyle bir eğitim yuvasının inşasına karar verdik. Ki bizler; Yüce Mevla’nın ayeti ilk emri “oku” ile, “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” buyuran Sevgili Peygamberimizin, “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diye buyuran Hz. Ali’nin, bin yıl önce “İlmin yolundan gitmeyenin yolu karanlıktır” diyen Hacı Bektaşi Veli’nin, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ün ışığında yüreğiyle gönlüyle kalbiyle sevdasıyla sıkı sıkıya bağlanan bir ailenin mensuplarıyız eşim Cumhuriyet yönetmeliğinin çocuklarım tavizsiz Atatürkçü idi Bu ışığı ilelebet yakmak ve bu ışığın ışığında çocuklarımızı yetiştirmek umuduyla Deniz Zeynep Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun inşasına karar verdik” diye konuşan Yılmaz Şahutoğlu, depremin ardından yıkılmış bir kenttin atmosferinde bir okul inşa etmenin güç olduğu bir süreçte el birliği ile zorlukları aştıklarını ifade ederek, katkısı olan herkese teşekkür etti.

Şahutoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: Yıkılmış bir şehirde inşaatın gerçekten çok güç olduğu bir süreçte ortalama 7 aylık bir süre içerisinde tamamladık ben bu süreçte bize katkı sağlayan bizimle yol yürüyen mimarımızdan müteahhidimize bütün teknik elemanlarımızdan arkadaşlarımıza sıvacısından boyacısına tedarikçi firmadan sahipleri patronları çalışanları arkadaşlarıma belediye yönetimlerimize sayın kaymakamımıza kısacası bu yolda bu kadar kısa süre içerisinde böylesi güzel bir eserin ortaya çıkmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bugün resmi açılışı yapılan Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu‘nun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, Nermin Yıldırım Kara, Belediye Başkanları iş adamları eğitimciler öğrenciler veliler ve davetliler açılışta duygusal anlar yaşadı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.