CHP’li Bozdoğan’dan Eleştiri: Zeytin Ağaçları Tehdit Altında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskender bugün gerçekleştirdiği meclis toplantısında, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sözcüsü Bülent Bozdoğan, zeytin ağaçlarının korunması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozdoğan, devletin Hatay’da zeytinciliği desteklemesine rağmen, belediyenin zeytin ağaçlarını sökerek yol açtığını iddia etti.

Bozdoğan, devletin Hatay’da zeytin ağacı fidanı dağıtarak sektöre verdiği desteğe dikkat çekti. Ancak, belediyenin zeytinlik alanlara müdahale ederek ağaçları söktüğünü ve bu durumun zeytinciliği tehdit ettiğini belirtti.

Zeytin ağacının sadece ekonomik değil, aynı zamanda sağlık ve çevresel açıdan da büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Bozdoğan, zeytin ağaçlarının dört mevsim yeşil kalması ve yangınlara karşı koruyucu etkisi gibi özelliklerine de dikkat çekti.

İskenderun portakal çiçekleri koksun!

İskenderun’un sokaklarının portakal ağaçlarıyla süslenmesi ve nisan ayında kentin portakal çiçeği kokması gibi doğal güzelliklerine değinen Bozdoğan,” İskenderun’un sokakları portakal çiçeği koksun” dedi ve yangınlardan zarar gören alanlara zeytin ağacı dikilerek kentin doğal dokusunun korunabileceğini ifade etti.

Duyarlılık çağrısı

Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan önce söz alan Bozdoğan, İskenderun Belediyesi’ni zeytin ağacı ve doğa konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Başkan Mehmet Dönmez’den Zeytinlik Eleştirilerine Yanıt

 

CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Bülent Bozdoğan’ın İskenderun’daki zeytinlik alanlarının ‘talanına’ yönelik eleştirilerine yanıt veren İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kendisinin de köy kökenli bir çocuk olduğunu, doğa ve çevre hassasiyetine sahip olduğunu ifade etti.

Cebike’de yapılacak olan Devlet Hastanesinin 20 metrekarelik bir kaydırma ile yeniden düzenlediklerini belirten Mehmet Dönmez, bu süreçte kimseyi mağdur etmek veya kimseyi kayırmak gibi bir amaçlarının olmadığını “ne birilerini ihya etmek ne de birilerini mağdur etmek istemeyiz.” diyerek İskenderun’da yaşanan depremin ardından ortaya çıkan ciddi konut açığına dikkat çekti. Başkan Dönmez, depremin kira fiyatlarında ve ev satışlarında fahiş artışlara neden olduğunu belirterek İnsanların barınma ihtiyacını karşılamak için bu sorunun çözülmesi gerektiğini ve belediyenin bu konuda adımlar atmak zorunda olduğunu ifade etti.

 

Bülent Bozdoğan’ın eleştirilerine İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, zeytinliklerin korunması ve konut açığı ile ilgili konuşmasında belediyenin halkın barınma sorunlarına yönelik çalışmalarına da dikkat çekti. Toplantı, bu konunun ardından diğer gündem maddeleriyle devam etti.

İskenderun Belediyesi’ni zeytin ağaçlarına ve doğaya karşı daha duyarlı olmaya davet eden CHP Grup sözcüsü Bülent Bozdoğan, bu konuda belediyenin daha hassas ve sorumlu davranmasını beklediklerini belirtti. Toplantı, bu konudaki tartışmaların ardından diğer gündem maddeleriyle devam etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.