6 Şubat Depreminden Sonra İskenderun Lisesi Neden Hâlâ Onarılmadı?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

6 Şubat Depreminden Sonra İskenderun Lisesi Neden Hâlâ Onarılmadı?

İskenderun Lisesi Öğrencileri İçin Belirsizlik Sürüyor: Öğrenciler Eğitim için Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’ne Taşınacaklar Mı?

6 Şubat Depremin üzerinden 1,5 yılı aşkın bir süredir zaman geçmense rağmen, tadilat ve yenileme çalışmaları henüz başlatılamayan İskenderun Lisesi öğrencileri, 2024-2025 eğitim yılında Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nde eğitim göreceği söylentileri veli ve öğrencilerini düşündürüyor.

Veliler, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası birçok okulda tadilat çalışmaları başlatılmış olsa da, İskenderun Lisesi için niçin bugüne kadar herhangi bir onarım yapılmadı?

Depremin üzerinden geçen bunca zamana rağmen lisenin onarımlarına başlanmamış olması, öğrenci ve velileri tedirgin ediyor. Gelen bilgilere göre, yeni eğitim-öğretim yılında İskenderun Lisesi öğrencilerinin Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’ne taşınması planlanıyor. Bu durum veli ve öğrencileri huzuruz ediyor.

Veliler, bu durumun öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini ve eğitim hayatlarının aksamasına yol açabileceğini belirtiyorlar. Eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, İskenderun kamuoyu, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili birimlerin, İskenderun Lisesi’nde yeni eğitim öğretim yılında tadilat .alışmasının neden onca zamana rağmen başlatılmadığı konusunda açıklama yapmasını bekliyor.

 

“Depremzedelerin Yaraları Sarılırken Eğitim Unutulmamalı”

deprem sonrası bölgedeki eğitim kurumlarının ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken eğitimciler ve vatandaşlar, İskenderun Lisesi’nin tadilat çalışmalarının bir an önce başlaması ve en kıza zaman sürecinde tamamlanmasını isterken öğrencilerin mağdur edilmemesi için yetkilileri göreve davet ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili birimlerin, bu önemli meseleye dair hızlı bir aksiyon alması beklenirken, İskenderun Lisesi öğrencilerinin yeni eğitim-öğretim yılına belirsizliklerle başlamak zorunda kalması, toplumun geniş kesimlerinde endişe yaratıyor.

İskenderun Lisesinin Tarihçesi

Tarihi İskenderun Lisesi 1901’de inşa edildi. Tarihi bina kuruluşundan bu yana kente hizmet verdi, 1930’lu yıllardan itibaren ortaokul eğitim kurumu olarak hizmet veren bina 15 Mayıs 1955’ten sonra Lise ve Ortaokul olarak kullanıldı. Tarihi yapı aynı zamanda bölgenin en köklü eğitim kurumu olarak on binlerce insanı mezun etti. 1966’dan günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren İskenderun Lisesi’nin tarihi binası kaderine terk edilmişlikten kurtulmak istiyor.

118 yıllık tarihi bina eski olmasına rağmen bulunduğu İskenderun Şehit Pamir Caddesinde İlgisizlik ve bakımsızlığı ile yürekleri sızlatan bina tüm görkemiyle ayakta durmaya çalışıyor.

Geçmiş dönem Kaymakamı İskender Yönden ve beraberindeki heyet ile İskenderun Lisesinde restore çalışmaları yapılması için inceleme yaparken…

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.