HATAY’DA ZEYTİNLİKLER “HUKUKSUZCA GASP EDİLİYOR!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da TOKİ Konutları ve yol inşaatı gibi sebeplerle habersizce zeytinlikleri sökülen yurttaşları ziyaret etti ve yazılı/videolu bir basın açıklamasında bulundu.

 

YILDIRIM KARA: YURTTAŞLARIMIZIN ZEYTİNLİKLERİ HUKUKSUZCA GASP EDİLİYOR

Hatay’ın birçok yerinde Kırıkhan’da, Antakya’da, İskenderun’da yurttaşa haber vermeden zeytinlikleri sökülüyor. Buradaki yurttaşlarımızın en önemli ve tek geçim kaynağı, babadan mirasları olan 70-80 senelik bu zeytinlikler. Defalarca dile getirdik,  depremzede çiftçilerimiz bu yıl zeytin hasadından iyi bir gelir sağlayabilir; bu sayede biraz da olsa yaralarını sarabilirler.

TOKİ konutları için, rezerv alan için, maden tesisleri için hasadı bitmeyen bu zeytinlerin sökülmesinin kimseye bir yararı yok.

Kullanılabilecek birçok arazi mevcutken bize miras kalan bereketli zeytin ağaçlarımızı sökmenin Hatay’a zararı büyük olacaktır. Kırıkhan, Kurtlusoğuksu’da bu yapılanların takipçisi olacağız.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.