XR hackerler BAU’da buluşacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Global XR Hack Karma Gerçeklik Hackathonu BAU’da yapılacak…

Dünyanın 50’den fazla ülkesinden 400’ü aşkın XR hacker, İstanbul, Londra, Köln ve Stockholm’de düzenlenecek Global XR Hack Karma Gerçeklik Hackathonu’nda bir araya gelecek. Katılımcı başvurularının başladığı etkinliğin İstanbul ayağı,6-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Galata Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

Meta’nın ana sponsorluğunda, XR Bootcamp’ın global organizasyonuyla, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUG Lab TEKMER) evsahipliğinde yapılacak etkinlik, MR (Karma Gerçeklik) ağırlıklı olarak tüm XR teknolojileri ve AI (yapay zeka) üzerine çalışan geliştiriciler ve tasarımcıları bir araya getirecek.

MR ve AI kesişimine odaklanan ve hackerlere özel olarak Unity eklentileri sağlanacak etkinlikte katılımcılar, GPT-4o ile “Quest 3 için AI-kiti” ve “Gerçek Zamanlı Nesne Takibi” gibi yenilikçi çözümler üzerinde çalışma fırsatı bulacaklar. Bununla birlikte Logitech’in henüz piyasaya çıkmamış MR Stylus kalemleri “MX Ink” de bu etkinlik sırasında hackerların kullanımına sunulacak.

Etkinlik sırasında deneyimli XR stüdyoları ve Meta mühendislerinin de dahil olduğu 25’ten fazla sektörel uzman, katılımcılara hem mentörlük yapacak hem de hackathon sonunda çıkan deneyimleri değerlendirerek farklı kategorilerde ödül hakkı kazananları belirleyecek. Yerel ödül sponsorları Startgate, Atlas Space, Ponchiqs ve XR Türkiye desteğiyle, hacker ekiplerine hobi ve beceri geliştirme, faydalı uygulama ve tasarım, oyun, en iyi sosyal etki gücüne sahip deneyim, deneyimsel eğitim ve en iyi MR Stylus kullanımı gibi alanlarda ödüller verilecek.

XR Hack; Bahçeşehir Üniversitesi Bug Lab TEKMER’in yanı sıra Londra’da PwC, Köln’de Startplatz Medienpark ve Stockholm’de Epicenter ev sahipliğinde de organize ediliyor. Yerel jüri değerlendirmeleri sonunda, her şehirden ilk üç ana kategoride dereceye giren ekipler, ayrıca etkinlik sonrasında Meta’nın geliştirme fonlarından da destek görme hakkına kavuşacaklar. Etkinliğe başvurular XR Hack web sitesinden yapılabiliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.