“Yeni İskenderun’un gecekondulaşmasına izin yok!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ve İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık ile birlikte İskenderun Cebike bölgesinde TOKİ evleri, 600 Yataklı Hastane İnşaatı, Çankaya Mahallesindeki çamlık alanda Cam Seyir Teras ve Mesire Alanı projesi ile ilgili basın mensupları ile gezdi.

200 yataklı Devlet hastanesinin faaliyete geçmesinin ardından 600 yataklı Hastane İnşaatının yeni İskenderun’ da devam eden alanda bilgilendirme yaptı.

İskenderun’un çevre ilçelere de hizmet vereceğinin ifade eden İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, bölgenin imarının planlı olmasının gecekondulaşmanın da önüne geçeceğini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere 107 mirasçısı bulunan hak sahiplerinin şikâyeti üzerine mahkeme kararıyla inşaatı durdurulduğu açıklanmıştı.

Öte yandan zeytinlikleri ve kendi kullanım alanlarında olan arsaların imarına haksızlıklara uğradıkları iddiaları Avukatları Habip Özdemir ile birlikte karşı görüşlerini Kaymakam ve belediye Başkanına ilettiler. Söz konusu alanda Cebike sakinlerinin hak kayıpları olduğunu ifade eden Av.  Habip Özdemir, burada yaşanan anlaşmazlığın yargıya taşınacağını ve gündem oluşturacağını, gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ifade etti.

Zaman zaman gerginleşen toplantı sonrasında Çankaya mahallesinde yapımı düşünülen mesire alanı ve seyir terası alanı gezildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.