İskenderun CHP ve Meclis Üyeleri: “Çözüm odaklı kararlar alacağız amacımız kavga etmek değil!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırkın üzerinde konteyner kentte 20 binin üzerinde insan 21 metre karelik alanda yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, meclis üyeleri ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında Belediye Meclis çalışmalarını ve İskenderun’un beklentilerini değerlendirdi.

Amaçlarının İskenderun halkının tüm sorunlarını samimi bir şekilde çözmek olduğunu belirten Derin, “Belediye Meclis üyelerimiz İskenderun’un sorunlarını çözmek için ciddi bir şekilde çalışmaktadır” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) verdiği sözleri yerine getirmediğini ileri süren CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin, depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen kentte 40’ın üzerinde konteyner kentte 20 binin üzerinde insanın 21 metrekarelik alanlarda yaşamaya mahkûm edildiğini ve bu insanların sorunlarının çözülmediğini anımsattı.

İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin, konuşmasında  “İki dönem üst üste İskenderun ’u yöneten AKP iktidarı depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen depremzedelerin iaşe barınma ve ekonomik sorunlarını çözemedi. Hala İskenderun’da 40’ın üzerinde konteyner kentte 20.000’in üzerinde insanımız depremden sonra normalleşememiş ve deyim yerindeyse 21 metrekare konteyner da yaşam mücadelesi vermeye mahkûm edilmektedir.” şeklinde ifade etti.

“Çözüm odaklı kararlar alacağız amacımız kavga etmek değil!”

Kentin tüm sorunlarını samimi bir şekilde çözecekleri ve çözüm odaklı kararlar alacaklarını söyleyen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Derin konuşmasında; “Öncelikle biliyorsunuz ki; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimler sonucunda her ne kadar belediye başkanlığını kazanamazsak da Belediye Meclisinde çoğunluk Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir. Bizler seçim döneminde de söylediğimiz üzere; iki dönem AKP’li Belediye Başkanları tarafından yönetilen İskenderun halkına tüm sorunlarını samimi bir şekilde çözeceğimizi ve çözüm odaklı kararlar alacağımızı söylemiştik. Amacımızın ise kavga değil depremde yıkılan güzel İskenderun’umuzu en hızlı ve en güzel şekilde ayağa kaldırmak ve eski itibarını kazandırmak olduğunu belirtmiştik. Depremden sonra geçen 18 ay süre içerisinde halkımızın barınma, iaşe ve ekonomik sorunları çözülmedi. İki dönem üst üste İskenderun’u yöneten AKP iktidarı depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen depremzedelerin iaşe barınma ve ekonomik sorunlarını çözemedi.

“Yaşanan zorluklar ortadan kalkmadı!”

Yaşanan zorluklar ortadan kalkmadı. Siyasi iktidar tercihini Hatay’dan ve İskenderun’dan yana kullanmamış, hatta seçim döneminde vaat ettikleri ne yerine getirmemiştir. Hala İskenderun’da 40’ın üzerinde konteyner kentte 20.000’in üzerinde insanımız depremden sonra normalleşememiş ve deyim yerindeyse 21 metrekare konteyner da yaşam mücadelesi vermeye mahkûm edilmektedir. Belediye Meclis üyelerimiz İskenderun’un sorunlarını çözmek için ciddi bir şekilde çalışmaktadır. Hatay’ın mahsun bırakıldığını bizzat ilk ağızdan partili cumhurbaşkanı söylemiştir. Seçim döneminde halkımız bunu hatırlatmıştır.

Ancak hatırlatmakta fayda var.  İskenderun’umuzu iki dönemdir AKP yönetti ancak seçim sonrasında maalesef İskenderun hak ettiği değeri görmedi! Cumhurbaşkanı maalesef AKP’nin yönettiği ilçeleri de görmezden gelmiştir. Bu kez Sayın Mehmet Dönmez seçim döneminde İskenderun’un iki dönemdir AKP tarafından yönetilmesini bilmesine rağmen İskenderun sahipsiz kaldığını bakımsız olduğunu ve İskenderun’a ayağa kaldıracağını hatta bir konuşmasında masaya da yumruğunu vurarak benim arkamda 100.000 İskenderun’la var diyerek İskenderun’un hak ettiğini Ankara’dan alıp geleceğini söylemiştir.  Bu söylemlere rağmen seçim sonrasında maalesef İskenderun hak ettiği değeri görmediğini AKP’nin 3 dönemi olmasına rağmen yine bakımsız kalacağını üzülerek görmekteyiz. Bizler seçim döneminde söylediğimiz gibi İskenderun için taş üzerine taş bırakana teşekkür ettiğimizi belirtiyoruz. İskenderun lehine ne yapılacak ise bunu herhangi bir siyasi düşünceyi gözetmeksizin İskenderun’a ayağa kaldırmak amacıyla seçim döneminde söz verdiklerimizi yapacağımızı Sayın kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.