İSTE İskenderun Körfezi’nde Türk Bayrağı açtı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSKENDERUN KÖRFEZİ’NDE GÖRSEL ŞÖLEN: DENİZLERİMİZ GEÇİLMEZ MAVİ VATAN BÖLÜNMEZ!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında İskenderun Körfezi’nde denize açılıp Türk Bayrağı açtı.  

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında İskenderun Körfezi’nde denize açılıp Türk Bayrağı açtı. 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen etkinliğe İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ile birlikte İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İMEAK İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu ile İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan katıldı. İskenderun Limanı’ndan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci önderliğinde R/V İSTE 1 isimli İSTE gemisiyle denize açılan kalabalığa Sahil Güvenlik ve Deniz Polisleri eşlik etti. Gemide Türk Bayrağı aç

ılarak denizlerimizin geçilmez olduğu bir kez daha vurgulanırken, Türk milleti için canlarını feda eden şehitler minnet ve rahmetle anılıp demokrasi ve milli birlik ruhuna sahip çıkıldı.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Tarihimizin en kritik eşiklerinden biri olan 15 Temmuz 2016 haince darbeye kalkışma hareketinin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve önderliğinde Aziz Milletimiz tarafından bastırılması ve hizaya getirilmesi sonucu Demokrasi Bayramına çevrilen böyle müstesna ve özel bir günü anmak ve bu anmayı da Mavi Vatan manifestosu gibi özel bir kavram üzerinden hatırlamak üzere bir arada olmamızdan dolayı duyduğum memnuniyeti de hassaten belirtmek isterim” dedi. Mesele Vatanın bölünmez bütünlüğü olursa, sözün biteceğini, mürekkebin tükeneceğini ve her şeyin eyleme dönüşeceğini ifade eden Prof. Dr. Depci konuşmasını: “15 Temmuz işte böyle bir gecenin ete kemiğe büründüğü gündü. Mavi Vatan kavramımızda denizler üzerinden anavatanımızın bu şuurda hayat bulmasıdır. Türk tarihinde unutulmayacak bir sayfa açan 15 Temmuz hain darbe kalkışması Mavi Vatan konusunda da karada ve havada olduğu gibi denizlerde de tam bağımsız Türkiye düşüncesinden asla ve asla taviz vermeyeceğimizin en önemli ispatıdır. Hiçbir acı tablo karşısında Vatan müdafaasında yılgınlık gibi maskeli bir tuzağa düşmeyen Aziz Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi “Donanmasız Anadolu olmaz. Donanmadan yana kuvvetli olmak Türkiye’nin savunması için şarttır.” Bu savunma hattı için Mavi Vatan kırmızı çizgimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin özgür yarınlarına kast etmeye çalışan hain düşüncede olanlara karşı Dünya’ya nasıl önemli bir mesaj verdiysek. Mehmetçiğimizin en önemli parolalarından biri olan ‘Havada, karada ve denizde’ bu vatanı savunmak ve bedeller ödemek bizim karakterimizdir. Milletimiz artık zihinsel ve fiziksel anlamda Mavi Vatan kavramı ile bütünleşmiştir. Şüphesiz Mavi Vatan kavramının karşısında olan dâhili ve harici düşmanlar kaybedecektir.  Milletimizin evlatları ileri de Mavi Vatan kavramı üzerinde nice destanlara ve başarılara şahitlik edecek, olayların seyrine bizzat yön ve katkı vereceğini göreceğiz. Bu düşünceler ile vicdanı hür, demokratik olgunluğa ulaşmış, hukukun üstünlüğünü temel prensip yaparak bilimin izinde giden yarının inovatif gençlerini yetiştirmek için daha çok alın teri döküp irade ortaya koyacağımızdan kimsenin endişesi olmasın Bu duygular ile bir daha bu programların tertiplenip ve organize edilmesinde emek sarf eden tüm dostlara teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” sözleriyle tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.