Hatay’da 205 bin deprem konutu yapılacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya’da 120 bin konut, İskenderun’da 22 bin konut, Kırıkhan’da 20 bin konut, Samandağ’da 20 bin konut, Hassa’da 5 bin konut, Defne’de 35 bin konut ve toplamda 205 bin konut yapılacak.

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ” Depremle yerle bir olan Antakya’nın, enkaz kaldırma işlemi tamamlandığında yüzde 80’i boş araziye dönüşecek. Antakya’da 120 bin konut, Hatay’da 210 bin konut yapılacak” dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta ve 20 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremlerin en büyük yıkıma yol açtığı Hatay ve merkez ilçesi Antakya’da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, ” Sağlam bina neredeyse yok. Deprem 11 ilde oldu ama en büyük yıkımı Antakya’da yaptı. Burada evler vardı, burada hayatlar vardı, burada yeni dünya ağaçları çiçeğe durdu. Bakın portakallar da çiçek mevsimi. 100 binadan 80 tanesi Antakya merkezi, söylüyorum ağır hasarlı, yıkık ve enkaz halinde. Bu tabi depremde ne kadar büyük bir hasarın olduğunu ortaya koyuyor. Bak bu duvarda ne yazıyor? ‘Bütün acılar bitene kadar buradayız. Şehrimizi ayağa kaldıracağız.” dedi.
Antakya’da 120 bin konut, Hatay’da 210 bin, İskenderun’da 22 bin, Kırıkhan’da 20 bin, Samandağ’da 20 bin, Hassa’da 5 bin, Defne’de 35 bin ve toplamda 205 bin. Bunu Hatay’ın geneli için söylüyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.