Soylu: Hatay’da 21 bin 300 bina yıkık, yıkılacak Hatay’ın yüzde 75-80’i olmayacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Soylu: Hatay’da 21 bin 300 bina yıkık, yıkılacak
Hatay’ın yüzde 75-80’i olmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay dışındaki deprem bölgelerinde Ramazan ayında enkazların kaldırılacağını açıkladı. Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sürüyor en büyük yıkımı Hatay’da.

Binaların hacimleri ve sayısı büyük. 20 300 acil yıkılacağını yıkımının devam ettiğini belirtti. Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının ise 12.890 kamyon ile yıkım kaldırma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin hasarını yoğun olarak yaşayan Hatay’ın enkaz kaldırıldıktan sonra yüzde sekseninin düz arazi olacağını söyledi. Bakan Soylu, “Hatay’ın yüzde 75-80’i boş arsa olacak. Enkaz kalkınca Hatay’ın yüzde 80’i olmayacak. Hatay’da 21 bin 300 bina yıkık ya da yıkılacak. Hatay’da enkazlar Ramazan Bayramından 10 gün sonra kalkacak. Hatay dışında on ilde enkaz bayrama kadar kalkacak. Yıkık, acil yıkılacak binalarda işlem bitecek.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.