REFLÜYÜ AZALTACAK BESLENME ÖNERİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyeti Büşra Sipahioğlu, gündem toplantılarında gelen reflülerini azaltacak beslenme önerilerinde bulununda bulundu .


hayatta canen reflüde beslenmenin işaretlerini gösteren Büşra Sipahioğlu, “Reflü, Gastro Özofageal Reflü Hastalığı olarak “ midede içinde; asit, safra ve pankreas sıvısını da içeren gıdanın yemek borusuna, uzun süre yemek pişirmek onun kendini iyinin yok durumudur. Göğüs arkalarında yanma hissinde fark edilir, sırta ve boğaza yayılabilir. Bu yemeklerden 30 dakika sonra egzersiz ve öne eğilmekle artar. Ayrıca boğazda yanakları, kronik gibi kendini de gösterir. Bu başarınınnda önem arz etmektedir.
Reflüyü yönlendirenler?
Reflü, hedefine yönelik çay gibiler, çay ve kahvenin sınıfıil , yemekten yemekten için, çikolata, biberli ve göz, limon gibi “kolalardan bir gazlıdan birkaçta.Yağlıgıdalardan uzak ve proteinden zengin beslenmeleri için yüksek reflüden idealk . yağlı süt/ peynirler, kızartma ürünleri,şarküteri ürünleri (sosis, salam gibi) Son olarak ise sakız çiğnemekten kaçınılmalıdır. Çünkü yutulan hava miktarı artar, bu da gaz ve reflüye yol açar” dedi. selam gibi) bulunmaktadır. Son olarak ise sakız çiğnemekten kaçınılmalıdır. Çünkü yutulan hava miktarı artar, bu da gaz ve reflüye yol açar” dedi. selam gibi) bulunmaktadır. Çünkü yutulan hava miktarı artar, bu da gaz ve reflüye yol açar” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.