Milletvekili Şahin: “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı kurtaracaktır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da ateşlediği bu anlamlı günde CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, yayımladığı 19 Mayıs Mesajında“Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı kurtaracaktır” dedi.

Mustafa Kemal ruhu ile millet iradesinin daima yaşatıldığına dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Ebedi önderimiz ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 102. Yılı ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kıvançla kutluyorum.

Saltanat ve hilafet yönetiminin içine düşmüş olduğu acizlikle birlikte emperyalistlerin planları ile devlete vurulacak son darbeden ve ölümcül tehlikeden milletimizi, vatanımızı korumak ve kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da ateşlenen kıvılcım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş stratejisinin ana kaynağı olan Milli İrade’nin uyanmasına vesile olmuş, “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır” ve  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıile Türk bağımsızlık savaşının lokomotifini oluşturmuştur.

Herkes bilsin ki;

Milli iradeye yani ulusal egemenliğe dayalı milli devlet olan laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla sonuçlan bu kıvılcım da güvendiğin gençlik de ATA’sının ilkelerinin ışığında, vatan aşkıyla dimdik yürüyor.

Ebedi önderimiz ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 102. Yılı ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kıvançla kutluyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.