Expo 2021 Hatay’ın maskotları: Defne ile Zeytin

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Expo 2021 Hatay’ın maskotları: Defne ile Zeytin oldu. Hatay’ın doğal simgelerinden biri olan Gazella Gazella’dan (Hatay Dağ Ceylanı) esinlenerek ortaya çıkan Expo 2021 Hatay maskotlarına isimleri Hatay’lılar da bu şirin mi şirin maskotlara oylarıyla  belirlemişti.

Bu iki kardeş artık Expo 2021 Hatay’la beraber anılırken isimleriyle de birlikte yaşayacaklar. Birinin adı Hatay’ın simgesel bitkilerinden Defne, diğerinin adı da barışın ve uzun ömrün simgesi Zeytin olarak belirlendi. Artık Defne ile Zeytin aramıza katılmaya, dünyaya Expo 2021 Hatay’ı tanıtmaya hazırlar. Sadece Expo’yu değil, Hatay’ı, doğasını, kültürünü ve tarihini de paylaşacaklar.

Defne ile Zeytin artık animasyonlarla, kitaplarla, hediyelik eşyalarla Hatay’ın ve Türkiye’nin hayatına girmeye, 10 Aralık’ta Expo 2021 Hatay’da buluşmadan önce  de ansızın sizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.