İskenderun CHP:” Atamız ile helalleşmeye geldik”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı 19 Mayıs 1919’un 102. yıl dönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunan İskenderun CHP, Atamız ile helalleşmeye geldik” mesajını verdi .

“İstiklal Meşalesinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  ve Spor Bayramımız kutlu olsun”

diyen İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Atatürk Anıtına çelen sunma töreninde yaptığı konuşmada: şunları söyledi:

Büyük bir gurur ve onurla kutlayacağımız 19 Mayıs 1919, Cumhuriyet tarihimizin önemli kilometre taşıdır. Ülkemizde tarih yazılan, ulusumuzun makus talihini değiştiren, antiemperyalist mücadeleyi ve tam bağımsızlığı hedefleyen bir “İşaret Fişeği “ dir. İşgal altındaki ülkemizde “Amerikan Mandalığı mı, İngiliz Himayeciliği mi benimsenmelidir’i tartışanlara Mustafa Kemal, tek seçenek koymuştur: ”Ulusal Egemenliğin esası olan Tam Bağımsızlık Ve Çağdaşlaşma”. 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş ve Aydınlanma Yürüyüşü, bütün umutsuzlukları yıkarak Saltanat ve Halifeliği sonlandırmış, bölünüp parçalanmak istenilen Vatan toprağında Laik Cumhuriyeti kurmuştur. Dökülen kanların, yitirilen binlerce canın korkunçluğunu, dehşet ve üzüntüsünü yaşayan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti Gençlere emanet etmiştir. Son yıllarda, hak ettiği önem ve coşkuyla kutlanmaktan kaçınılan 19 Mayıs’ı aynen 23 Nisan’daki gibi evlerimizde kutlayacağız.

Ne kadar küçümsetilmeye ve unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın gençlerimiz ve bütün ulusumuz, 19 Mayısları sonsuza kadar ve onurla yaşamaya kararlıdır.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımızı, Coronavirüs  belasını da kısa zaman içinde alt etmek umuduyla Atatürk’ün bizlere armağan ettiği NUTUK ’da ifade ettiği gibi “her durum ve koşulda” büyük coşku ile kutlayacağız.Değerli Dostlarım , sosyal ve ekonomik anlamda tarihin en karanlık döneminde yaşadığımız bu günlerde acı kayıplar verdik. Bizler bayramlarımızı kutlayamazken, cenazelerimize katılamazken, kendileri lebalep kongreler yaptılar. Esnafları çiftçileri emekliyi açlığa mahkum ettiler ve geldiğimiz noktada tek hedefleri Cumhuriyet’in değerleriyle oynamak Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü unutturup ilkelerini yasaklamak oldu, ama bizler Cumhuriyet’in çocukları olarak Mustafa Kemal Atatürk’e onun değerlerine ve Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. 6 Mayısta bu ülkenin tam bağımsızlığı için canını veren yiğitleri andık. Tekrardan onları en devrimci duygularla selamlıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyor ve diyoruz ki canınızı verdiğiniz yolda söz veriyoruz bu ülkenin birliği bütünlüğü için , Tam Bağımsız Türkiye Ülküsü için , Cumhuriyet çocukları olarak gerekirse gözümüzü kırpmadan canımızı vereceğiz. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız. Aydınlık yürüyüşümüzun ilk günü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en samimi duygularla kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.