Başkan Tosyalı İskenderun Lisesi’ne bütçe ile dönüyor…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Ankara’daki büyük kurultayına katılmak üzere Başkente giden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı İskenderun Lisesinin Restorasyonu için bütçeden ödenekle İskenderun’a dönüyor.

118 yıllık tarihi bina eski olmasına rağmen bulunduğu İskenderun Şehit Pamir Caddesinde İlgisizlik ve bakımsızlığı ile yürekleri sızlatan binada inceleme yapmışlardı. İskenderun’un merkezindeki İskenlerun Lisesinin tüm görkemiyle ayakta durmaya çalışan binanın restore edilecek olması kentte büyük sevinçle karşılandı…

Konuyla ilgili MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, sosyal medya hesabından su mesajı takipçileri ile paylaştı: paylaştı:

Benim bu resimden anladığım herkes kongreye giderken belediye başkanımız İskenderun Lisesi bütçesini kaptı geldi.Kendisiyle görüşmedim ama Ankara’dan almasa oraya gitmezdi. Tüm şehir adına teşekkür ederiz. İskenderun’a hayırlı olsun. Yıllardır bu yerin şehre kazandırılması için çaba harcayan Meclis grub başkanımız Emir Selim Yazar Bey’e sonsuz teşekkürler”

İskenderun Lisesinin tarihçesi:

1901’de inşa edilen tarihi bina kuruluşundan bu yana kente hizmet verdi, 1930’lu yıllardan itibaren ortaokul olarak eğitime kurumu olarak hizmet veren bina 15 Mayıs 1955’ten sonra Lise ve Ortaokul olarak kullanıldı. Tarihi yapı aynı zamanda bölgenin en köklü eğitim kurumu olarak on binlerce insanı mezun etti. 1966’dan günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren İskenderun Lisesi’nin tarihi binası kaderine terk edilmişlikten kurtulmak istiyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.