MEAK DTO İskenderun Şubesinden Gümrük Bölge Müdürüne Ziyaret

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge müdürü Hayrettin Yıldırım’ı ziyaret etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, denizcilik sektörünün sorunlarını dile getirmek ve çözüm önerilerini sunmak için Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Başkan Yardımcısı Suphi Şaşati, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent, Özhan Akgünlü ve Ümit Özdemir’in yer aldığı ziyarette İskenderun Körfezindeki gümrük uygulamalarının denizcilik sektörüne yansımaları ve sahada oluşan problemlerin çözümü konuşuldu.

Ziyarette sorunları dile getiren İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu; merkezi genelgelerin zaman zaman bölgelerde uygulamada sıkıntı çıkardığını, bölge farklılıklarını ve yoğunluklarını dikkate alarak bölge müdürlüklerinin insiyatif alarak denizcilik sektörünün sahada yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini ifade etti.

Kutlu, pandemi dönemi özellikle yurtdışından gelen gemilerle yüz yüze temas ederek çalışmak zorunda kalan denizcilik sektörü çalışanlarının ayrıca sahada bürokratik sorunlarla uğraşmak zorunda kalmalarının hem çalışanları hem de memurları tehlikeye attığını, dikkat çektikleri sorunların insiyatif alınarak çözülmesiyle bürokratik işlerin daha da hızlanacağını ifade etti.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım da İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinin ziyaretinden memnun olduklarını, sektör paydaşları olarak dikkat çekilen sorunların çözümü için bölge müdürlüğü olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.