HBB Ekipleri Su Baskınlarına Karşı Gece Boyunca Müdahalede Bulundu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HBB’den Tüm Birimleriyle Ortak Müdahale

 HBB Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Alarma Geçti

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarına karşı tüm birimleriyle il genelinde etkili bir mücadele gerçekleştirdi.

 Kentin birçok noktasında sağanak yağışlar sonucu bazı evlerin bodrum katının su basması, derelerin taşması ve su birikintilerinin oluşmasına karşı Hatay Büyükşehir Belediyesi hızlı bir şekilde harekete geçti.

  201 NOKTAYA HIZLI BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLDİ

  Sağanak yağış uyarısı nedeniyle alarma geçen Hatay Büyüksehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi(AKOM), ihbarlar doğrultusunda ekipleri, tüm ilçelerimizde ev ve iş yerlerinin bodrum katlarına dolan yağmur sularına müdahale amacıyla yönlendirdi. AKOM’un verilerine göre 201 noktadaki ev ve iş yerlerinin bodrum katlarında ve yollarda oluşan su birikintileri çekildi.

 Hatay’da dün akşam etkili olan sağanak yağış nedeniyle tüm birimleriyle ortak hareket eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı 30 araç ve 100 personel, Fen İşleri Daire Başkanlığı 5 araç 15 personel, Park Bahçe Daire Başkanlığı 6 araç 18 personel, HATSU 15 araç 40 personel ve Zabıta ekipleri 20 personel ile su baskını ve birikintilerine karşı müdahale etti.

 Yağışın sabaha karşı şiddetli sağanağa dönüşmesi üzerine, ekip sayıları arttırıldı.  AKOM”un koordinasyonunda ekipler 70 araç ve 150 personelle su birikintilerine müdahale ederken tıkanan su kanalları ve mazgalları temizledi.

 Mahsur kalan 3 aracın kurtarıldığını belirten yetkililer, toprak kayması oluşan yollara, çöken duvarlara, devrilen ve tehlike arz eden ağaçlara da müdahale etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.