İSTE’ye İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkez’i

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Bünyesinde kuruldu.

Yapmış olduğu bilimsel araştırmalarla Türkiye’de adından başarıyla söz ettiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yeni bir başarıya daha imza atarak İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezini resmen kurdu.

İlgili yönetmelik Resmî gazetenin bugün ki sayısında yayınlanırken, kurulan merkezle sadece İskenderun ve bölgesi için değil, ilgili alanda tüm dünya için yapılacak bilimsel çalışmalara önemli katkılar sunulması planlanıyor.

İSTE, KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve “kurulan İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin Türkiye de seçkin üniversitelerde yer aldığını” ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İSTE’nin bilimsel anlamdaki kalitesini bir kez daha tescillediğini” kaydetti. Merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Depci; “iklim değişikliği ve politikaları hakkında güncel bir veri tabanı oluşturulması, disiplinler arası araştırmalarda veri tabanının kullanılması başta olmak üzere ilgili alanda birçok çalışmanın bu merkez sayesinde yapılabileceğini” söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.