CHP, 97’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor… Kuruluş pastası partinin kurmaylarını buluşturdu…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 97’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

1923’ten 1950’ye kadar aralıksız iktidarda kalan CHP, İskenderun’da kuruluş coşkusunu ve gururunu milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, İl ve ilçe belediye meclis üyeleri, delegeler, ilçe yönetimi partililer ve gazetecilerle bir araya gelerek kutladı. 

Bu sabah saat 09′.00’da Atatürk Anıt Alanına çelenk sunan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, partililerle kahvaltıda bir araya gelerek, CHP’nin 97. kuruluş pastasını, milletvekilleri Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay il yöneticisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte kesti.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, pasta kesilmeden önce milletvekillerine tek tek söz verdi. 

CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, konuklara yaptığı konuşmada şunları söyledi:

9 Eylül Partimizin Kuruluşunun 97. yıl dönümüdür. Aslında partimizin temelleri 19 Mayıs 1919’da AYDINLANMA YÜRÜYÜŞÜ ile atıldı. Daha sonraları Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile gelişti, olgunlaştı. Bugün tüzüğümüzün 1. Maddesinde yazılı olan ”Cumhuriyet Halk Partisi, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN  liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin ve Kuvayı Milliye’nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen “Parti Tüzüğü ile kurulmuştur.” şeklini aldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN birinci eseri CUMHURİYET kadar önem verdiği ikinci eseri olan CHP ve onun ödünsüz sağlıklı ve devrimci üyeleri, bağımsız, antiemperyalist  kararlı bir ruha sahiptir. Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan direnişçi, devrimlerden ödün vermeyen bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan sağa çekilemeyecek  olan CHP ve CHP’liler içeriden ve dışarıdan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. CHP AİLESİ’NİN bu niteliklere sahip başı dik, ALTI OK’’a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal’in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP’ liliklerini sorgulamaları gerekir.

Değerli hemşerilerim 97 yıldır vatandaşın boğazından geçen lokmayı küçültenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz.

97 yıldır keşke yunan kazansaydı diyerek Atatürk’ün postalları altında dağılıp gidenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır kadınlarımızın peçesine dokunma diyerek, çocuklarımızı istismar edenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır Kubilay teğmeni katledip şeriat isteriz diye bağıranlarla mücadele ediyoruz, ilelebet mücadele edeceğiz. 18 yıldır bu toplumun duygularını istismar ederek önce Harun sonra Karun şimdide firavun olanlarla mücadele ettik etmeye devam edeceğiz.  Gündemi değiştirmek için tekrar idam isteriz deyip yalan söyleyenlerle mücadele ettik etmeye devam edeceğiz. Velhasıl yüce Atatürk’ün sözünü taklit edip suni bir savaşı körükleyen Sayın Milli Savunma Bakanının dediği gibi diyoruz ki; İnin artık bu milletin sırtından, ne kadar uğraşırsanız uğraşın sonunuz belli, karşınızda Türkiye’nin yıkılmayan teslim alınamayan Cumhuriyet Halk Partisinin yılmayan Örgütleri var. Geldiğiniz gibi gideceksiniz. Bu duygularla Kuruluş Günümüzü kutluyor, başarılar diliyor, sevgiler saygılar sunuyorum.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.