TAVRIMIZ FARKLI OLMAYACAKTIR.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TAVRIMIZ FARKLI OLMAYACAKTIR.

Samandağ Eğitim Sen, Samandağ Belediyesi tarafından satışa sunması beklenen arazi satışlarıyla ilgili tepki göstererek açıklamada bulundu. Samandağ Eğitim Sen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

SAMANDAĞ’IN GELECEĞİNİ HEBA ETTİRMEYECEĞİZ!

Önceki belediye yönetiminin halka ait arazileri satışa çıkarmasına karşı Samandağ Eğitim Sen olarak günlerce alanda kalmış, bildiriler dağıtmış, çeşitli eylem ve etkinliklerle satışlara engel olmaya çalışmıştık.

Bugünün belediye yönetimi, Samandağ’ın gündemini aynı konuyla meşgul etmektedir. Tavrımız farklı olmayacaktır.

Bugünkü belediye yönetimi yine eski yönetimin cahil, yarınını göremeyen, ne i-düğü belirsiz hizmet safsatası içgüdüsüyle halka ait arazileri satmak istemektedir.

Samandağ’ın konumuna, kültürüne, insanına ve potansiyeline baktığımızda bugüne kadar gelip geçen hiçbir yerel yönetim zerrece bir hizmet, bir yararlılık yaratmamıştır.

Hepsinin ortak özelliği; halka kaynak yaratması gerekirken halka ait kaynakları çarçur etmeleridir. Ya hangi cüretle, hangi sığlıkla, hangi sorumsuzlukla her gelen yönetim, çocuklarımızın geleceği ile bu denli bir pişkinlikle tasarrufta bulunabiliyor. Gerçekten kimsiniz siz?

Cahilsiniz. Bu dar ufkunuzla Samandağ halkının gelecek on yıllarını sizlere heba ettirmeyeceğiz.

Başka yerlerde, köyden bozma iki bin nüfuslu sıradan belde belediyelerinin bile yıllardır olağan ve sıradan olan, kaldırım, yol, su, parke, park, çöp vb. zaruri hizmetlerini büyük proje hizmetleri şeklinde halkımıza yutturmanıza müsaade etmeyeceğiz.

İstihdam alanı, üretime dönük, halkın inisiyatif aldığı işletme, kooperatif ve 1800’lü yılların hizmet anlayışı olan park, parke, yol vb. yi aşan yaşanılır, çevreye duyarlı, halkı huzurlu bir şehir yaratmak yerine; sığ bir belediyecilik-işletme anlayışı ile belediyecilik yaptığınızı sanmanız, toplumsal barışı ve icraatlarınıza dönük rızayı halkınızdan talep edeceğinize, iktidardan, iktidarın bakanlarından, il ve ilçe yönetiminden talep etmeniz bu halka hiçbir şey verme niyetinde olmadığınızın, icraatlarınızı halka rağmen ve halkın zararına sürdürme niyetinizin bir göstergesidir. Bu niyetiniz bugün arazi satışı girişiminiz ile zirve yapmıştır.

Başkan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri; bu sıfatlarınızla (ret oyu verenleri tenzih ederek) yetkin olmayan yetkilerinizle böyle ciddi bir tasarrufta bulunmanız ancak cahil cesareti ile yapılabilecek bir sorumsuzluktur.

Bu sorumsuzca alınan kararlara karşı dün olduğu gibi bugün de her tür eylem ve etkinlikle karşı duracağımızı halkımıza saygıyla bildiririz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.