Halk Sağlığı Haftasında sağlık mesajı: Sağlıklı Beslenelim Hareket Edelim Huzurlu Yaşayalım…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül arası  kutlanan Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmakta. 

Bu haftanın asıl önemi birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemi, halk sağlığı hizmetlerinin ve koruyucu hizmetlerin bireylerin sağlığı açısından değerini ön plana çıkarmaktır. Birinci basamak sağlık hizmetleri maalesef ki sonuçları uzun vadede sonuç veren hizmetler olması dolayısıyla vatandaşlar tarafından çok farkedilmeyen,yeterince bilinmeyen sağlık hizmetleridir.

Halk Sağlığı Hizmetleri, bireyi sağlıklı bir şekilde tutarak, toplumsal gelişmeyi hedefler. Bu hedefe ulaşmak için amaç; bireylerin sağlıklarını koruyarak, geliştirip gerekli olan tüm sağlık hizmetlerini sunmaktır. Oysa toplumsal refahın sağlanması, bireylerin sağlıklı olma durumlarının sürdürülmesi, sağlık sorunlarının önlenmesi veya çözümlenmesi için belli standartları olan, kaliteli ve sürekli bir Birinci Basamak Sağlık Hizmet Yapılanması esastır.

 

İl Sağlık Müdürlüğümüz öncelikli sağlık sorunlarının saptanması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlık hizmetlerinde eşitliğin sağlanması ve halkın memnuniyetinin sağlanması gibi önemli görevleri omuzlarında taşımakta ve tüm bunları yaparken kaynaklarını en akılcı şekilde kullanmaktadır.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı ünvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir. Bizim Hatay İlimizde bu ilkeler çerçevesinde çalışmalarımız yıl boyunca devam etmektedir. Her yıl 3-15 Eylül tarihleri arasında Müdürlüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenen bu hafta bu yıl Dünya’yı saran Korona Virüs hastalığı dolayısıyla ayrıca bir organizasyon yapılamamaktadır.

Tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağlığımızı şekillendirir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Ulusal programlar doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. ALO 171 sigara bırakma hattı 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve dileyen vatandaşı yurt sathına yayılmış 400’den fazla sigara bırakma polikliniğine yönlendirmektedir. ALO 191 hattı ile de uyuşturucuyla mücadeleye destek verilmektedir.

Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik her yıl ilimizde 30 bin tarama yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü donanımlı ekip ve personeliyle 7 gün 24 saat her zaman yanınızda….

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.