“13 Medeniyete Ev Sahipliği Yapmış Şehrimizde Müthiş Bir Birikim Var”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Başkan Savaş Halk Tv’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

 

Başkan Savaş Halk Tv’de Gündemi Değerlendirdi

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Fatma Nur Ak’ın sunduğu “Konuşalım” programının canlı yayın konuğu oldu.

 

“23 Nisan 2021 Tarihine Kadar Hazır Olacağız”

EXPO 2021 hakkında bilgi veren Başkan Savaş, “ Expo’nun çeşitleri var. Bunların en ünlüsü Botanik Exposu’dur. Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği tarafından yapılıyor. Dünyanın üçüncü büyük organizasyonu. Birincisi olimpiyatlar, ikincisi dünya kupası üçüncüsü ise EXPO. Biz B Kategorisindeki EXPO’yu aldık. Onun hummalı çalışması içerisindeyiz. 23 Nisan 2021 tarihine kadar hazır olacağız. Şuanda Hatay’ın her tarafında çalışmalarımız devam ediyor. EXPO bir şehrin bütünleşmesi adına çok önemli bir organizasyon. Şehre gelen insanlar sadece EXPO alanına değil şehrin bütününe bakacağı için şehre çekin düzen vermekteyiz. Bugüne kadar proje hazırladık, ihale süreci ve kredi konusu oldu. Bütün hepsini yaptık yaklaşık 6 aydır da EXPO alanında hummalı çalışma pozisyonundayız” dedi.

 

 

EXPO 2021’in iki bölgede yapıldığını belirten Başkan Savaş, çevre illerden ve birçok ülkeden ziyaretçilerin Hatay’a geleceğini açıkladı.

 

“13 Medeniyete Ev Sahipliği Yapmış Şehrimizde Müthiş Bir Birikim Var”

 

Başkan Savaş,” Hatay yüzyıllarca birçok dini, mezhebi ve etnik faktörü bir arada bulundurarak ahenkli bir şekilde ve huzur içerisinde yaşayan bir şehir. 13 medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimizde müthiş bir birikim var. Hatay, Asya ve Avrupa’da en çok endemik çiçeğin olduğu, tıbbi ve aromatik bitkilerin olduğu bölgedir. Bütün bu güzellikler ile birlikte Hatay’ın 7 tane ilçesi deniz ile bağlantılı. Çok verimli ovalarımız, kaplıcalarımız, sanayimiz var. Medeniyetlerin bizlere bırakmış olduğu 600 civarında da yemek ve tatlı çeşidimiz var. Bütün bunları dünya ile paylaşmak istiyoruz. 2015 yılında böyle bir harekete başladık. 2017’nin Ocak ayının 21’inde kabul edildi. O günden itibaren çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah iki tarafında konseptini bu yılın sonunda bitirmiş olacağız” dedi.

 

Battı çıktı çalışmaları gerçekleştirirken 5.yüzyıla ait  şapel bulduklarını açıklayan Başkan Savaş, EXPO alanında arkeopark çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bu değeri dünya işe paylaşmak istediklerini belirtti.

 

EXPO alanı hakkında önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, EXPO alanının kalıcı olacağını açıkladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.