27 Şubat Regâib Kandili… Kandiliniz kutlu olsun

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Başkan Savaş’ın Regâib Kandili Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, mübarek üç ayların habercisi olan Regâib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Yayımladığı mesajında üç ayların tüm dünya ve insanlığa huzur, bereket ve sevgi getirmesini dilediğini ifade eden Başkan Savaş, “Bu gece kalbimizin sevgi, huzur, birliktelik ve içtenlikle dolacağı en güzide gecelerden bir tanesidir. Böyle anlamlı geceler bizi birbirimize yaklaştırır, aramızdaki sevgi bağlarını güçlü kılar. Bu kutlu gece vesilesiyle aramızdaki dargınlıkları bir kenara bırakmalı ve kalıcı huzur için Rabbimize dua etmeliyiz. Dualarımız, Orta Doğu ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan kaoslara son versin; gelecek barış ve sevgi dolu günlerin köprüsü olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Hataylı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Regâib Kandili’ni kutlar; aramızdaki sevgi ve kardeşlik duygularının artmasına, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olması temennisiyle saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

Başkan Tosyalı’dan Üç Aylar Ve Regaib Kandili Mesajı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti:

“İslam âlemi olarak yeni bir manevi iklime girdik. Üç aylar, bin aydan daha hayırlı ve mübarek olan Ramazan ayını da içinde barındırır. Yüce Yaradan’ın biz kullarına rahmet ve mağfiret kapılarını açtığı gecelerin başında gelen kandiller; manevi duygularımızın yeşerdiği, kalplerin birbirlerine yaklaştığı, hoşgörü, paylaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyeye çıktığı müstesna gecelerdir.

Bu ayların habercisi de Regaib Kandilidir. Bütün İslam âlemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin feyiz ve bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta İskenderunlu hemşerilerimiz olmak üzere mübarek Üç aylar’ın ve Regaib kandilinin ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine bereket, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.
Rabbim Ramazan ayına kavuşturmayı cümlemize nasip eylesin.”

 

 

 

 

Başkan Yavuz “Tüm İslam Âleminin Regaib Kandili Kutlu Olsun”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, mübarek Regaip Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“27. Şubat 2020 Perşembe gününü 28 Şubat 2020 Cuma’ya bağlayan gece mübarek Regaip kandilini İslam âlemi olarak hep birlikte idrak edeceğiz” diyen Başkan Yavuz şunları söyledi;

“Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermiştir. Regaip; güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek, çok bağış ve bol ihsan anlamında olup kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir rahmet ve mağfiret gecesi olarak idrak edilmektedir.

Ramazan ayının ilk müjdecisi ve habercisi olan Regaip; Allah katında lütuf ve ihsanla dolu, Müslümanlar tarafından iyi değerlendirilmesi gereken mübarek gecelerimizden biridir.

Regaip gecesinde yapılan dualar, kılınan namazlar, tutulan oruçlar, verilen sadaka gibi yaptığımız ibadetlere Allah (c.c.) katında sayısız sevaplar verilir.

İhsan ve hayrın bol olduğu; Lütuf, rahmet ve mağfiret gecesi olarak idrak ettiğimiz, üç ayların başlangıcı olan Regaip kandilini ibadet ve dualarla idrak ederken; Avuçların semaya açıldığı, gözlerin Allah sevgisiyle yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı bu mübarek günü en güzel bir şekilde Rabbim bizlere nasip etsin inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın savunması uğruna şehit olan askerlerimizin mekânları cennet, yaralı gazilerimize acil şifalar dileklerimle, tüm İslam âleminin mübarek Regaip Kandilini en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.