Erzurum Atatürk Üniversitesinde Miniklere “Baskı Resim Workshop”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Resim yapmayı sevmeyen çocuk yok. Yakın çevresini gözlemleyen birçok insan, çocukların okuma yazmayı öğrenmeden resim yaptığını gözlemlemiştir. Sanat eğitiminin küçük yaşta başlaması çocuğu eğittiği gibi toplumu da etkileyeceği bir gerçektir. Sanata duyarlı, bilinçli nesillerin yetiştirilmesi için edebiyat ve sanatın toplumun her tabakasında desteklenmesi gerekir. İşte bu düşünceyle hareket eden Erzurum Atatürk Üniversitesi, bünyesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi anlamlı bir çalışmaya imza attı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, anaokulu öğrencilerine baskı resim sanatını öğretmek için fakülte binasında “workshop” çalışması yaptı.

 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, ve Yüksek Lisans Öğrencisi Fadıma Korkmaz Eren’in de katılım sağladığı workshop çalışması ile ilgili olarak değerlendirme yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, Merkez Palandöken ilçesindeki Yenikent Anaokulu’nun öğrencilerini resim bölümü atölyesinde konuk etmenin mutluluğunu yaşadı.

Bu mutluluğu çocuklara hissettiren Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, miniklere önce baskı resimi anlattı. Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, Özışık’ın köpük tabaklara çizdikleri resimler üzerine nasıl baskı yapılacağını, daha sonra resim bölümü öğrencilerinin yardımıyla anaokulundan gelen minikler, çeşitli renkteki boyalarla çalışma gerçekleştirdi. Çiçek, böcek ve değişik şekillerde hazırlanan resimleri akrilik boya kullanarak kağıda baskı yapan minikler, eserlerini atölyedeki iplere asarak kuruttu.

Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, baskı resiminin çok ağır kimyasal ve matbaa tekniğiyle yapıldığını belirterek anaokulu öğrencileri için daha sağlıklı olduğu için akrilik boyayı tercih ettiklerini ifade etti.

Çocukların, köpük tabak üzerine kalemle yaptıkları resimlerin çeşitli boyalarla kağıtlara basıldığını belirten Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, miniklerin yapılan çalışmadan keyif aldıklarını ve zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamadıklarını kaydetti.

 “Baskı resim bir sanat dalıdır”

Erzurum Atatürk Üniversitesi GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemile Didem Özışık, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Baskı resim, bir sanat dalı. Çocuklar sanatla rehabilite olmalı. Resim yapmanın amacı çocukları rehabilite etmek olmalı. Boyayla temas etmeleri, resim yapmaları onlar için bir rehabilite alanı. Baskı resimlerin tek bir seferlik değil çoğaltılabilir olması ve tek plaktan istediğimiz kadar baskı alabiliyoruz. Bu da çocukların ilgisini çeken bir yöntem.”

. ERZURUM Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi,  anaokulu öğrencilerine baskı resim sanatını öğretmek için fakülte binasında “workshop” çalışması yaptı.

Haber: Serpil KORKMAZ

  

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.