37 Yazardan 37 Öykü tek kitapta: “Yürekler Dile Geldi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hataylı yazarların bir araya gelerek yayınladıkları “Yürekler Dile Geldi” adlı öykü, anı ve anlatı şeklinde kaleme aldıkları kitabın tanıtımı düzenlenecek kokteyl ile 11 Ocak Cumartesi günü Antakya’da yapılacak. Tanıtım kokteyli ve etkinliği 11 Ocak 2020 Cumartesi günü saat 14.30’da Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kasım 2019 itibarıyla Kültürkent Kuledibi Yayınlarından 282 sayfa olarak çıkan “Yürekler Dile Geldi” kitabın Proje Koordinatörlüğünü Nebih Nafile’nin yaptı. Yayın Kurulu; Nebih Nafile, M. Adil Çetin, Canan Başkaya, yazarlalrın karakalem portre çalışmasını Ahmet Bostancı üslendi.

Kitapta hangi  yazarların öykülerine yer verildi?

Mehmet Ali Akyüz, Nihat Aslanyürek, Sebahat Aslanyürek, Canan Başkaya, Ömer Bayraktar, Nurettin Bellur, Nuray Bulgurcu Beşerikli, Ahmet Bostancı, Muhsin Boz, Aziz Büyükaşık, Utkun Büyükaşık, Nevra Çağlayan, Nadya Çapar, Sedat Doğan, Süleyman Duman, Eysel Erbaş, Hikmet Güzel, Bahar Gül, Usulet Güner, Sevim Yunus Habip, Gülnaz Nurlu Kavvas, Azime Yılmaz Kayman, Serpil Korkmaz, Nebih Nafile, Derya Özkan, Semih Özkan, Fatma Özyurt, Gülşen Randa,Nesrin Sarıgül, Selma Sayar, Neslihan Kanuncu Seçkin, Meral Türker, Mehmet Yanar, Duran Yaşar, Yonca Yaşar, Orhan Yeniocak, Sezer Yorgun.

İsmail Küçükkaya, 37 Hataylı yazarın 37 Öyküsünü  “Yürekler Dile Geldi” adlı kitapta buluşmasını Fox TV’de yanınlanan Çalar Saat Programında tanıttı.

“Okumaya başladığınızda sayfalar birbirini izleyecek”

Araştırmacı Yazar Mehmet Tekin, kitabın arka kapağında kitapla ilgili düşüncelerini şu ifadelerle paylaştı.   Elinizdeki Yürekler Dile Geldi adlı ortak kitap, aynı atmosfer altında yan yana, iç içe ama ayrı dünyalarda yaşayan, farklı hayat öykülerine ve zengin deneyimlere sahip, her biri ayrı bir değer olan 37 zekânın ürünlerinden oluşmaktadır. Edebiyat aşkı, gönül birliği ve sevgi kavşağında buluşan bu pırıl pırıl 37 insan, kalplerinden taşan sevgiyle yoğurdukları ürünlerini bir araya getirerek zarif bir buket haline getirmiş ve okuyucularına sunmuşlardır. Her biri birbirinden güzel olan ve hayatın farklı sahnelerinden yansımalar sunan, farklı duygular yaşatan bu öyküler, anılar okuyanları farklı dünyalara götürüyor.

Hatay’ın edebiyat dünyasında yankı uyandıracak, yeni çalışmaları teşvik edecek güzel bir örnek olan bu kitap, davetkâr bakışlarla okuyucularını beklemektedir. Yapacağınız tek şey kitabın kapağını açmaktır. Okumaya başladığınızda sayfalar birbirini izleyecek ve bittiğinde yazarlarını ve hazırlayanları, emeği geçenleri kutlamaktan kendinizi alamayacaksınız.”


“BİZ” duygularımızla 37 can bir araya geldik”

Proje Koordinatörü Nebih Nafile, kitap ile ilgili duygularını “Yüreğimizin sesi, umudumuzun tatlı meyvesi öykü, anı, anlatı ortak kitabımız güçlü bir heyecan, paylaşımın, dostluğun, güvenin ürünü.  Aylar öncesinden “BİZ” duygularımızla 37 can bir araya geldik. Yüreğimden hissettiğim ses her zaman tüm engelleri yıkmıştır. İyi olacağına inancım, umudum sonsuzdu. Her toplandığımızda gücümüzü birleştirip, fikirlerimizi paylaştık. Her bir katılımcı arkadaşımıza eşit şartlarda; özgeçmiş, fotoğraf ve yazıların kaç sayfa olacağı konusunda ne şekilde katılım sağlanabileceğine ortak bir karar verildi. Hatay’ı her yönüyle araştıran, yazan aydınlık meşalesi araştırmacı-yazar Mehmet Tekin Ağabeyimiz kitabımıza arka kapak yazısıyla hepimize güç verdi. Kentimizde çok sanatçı, edebiyatçı ve her alanda üretken eller, yürekler var. Hepsi de bu çalışmamızda yardımcı olabileceklerini beyan etmişlerdi. Hepsine en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Bu kez, heykeltıraş-mozaik sanatçısı Ahmet Bostancı dostumuz hem bir yazı ile hem de katılımcı 37 yazar arkadaşımızın resimlerini karakalem şeklinde çizimiyle katkıda bulundu. İlk olarak yazıların tümü tarafıma geldi. Çok güçlü bir yayın kurulu oluşturuldu. Yazıların dil işçiliğini sevgili Canan Başkaya kardeşim yaptı. İLESAM Hatay İl Temsilcisi, araştırmacı-yazar dostumuz Adil Çetin kitabın editörlüğünü yaptı. Güçlü bir kitabın güçlü bir yayın kurulu olmalıydı. Büyük bir titizlikle ve heyecan ile düzeltileri yapan yayın kurulu üyeleri: Her daim belleğimizi diri tutan Duran Yaşar Ağabeyime, disiplinli ve titiz çalışmasıyla Adil Çetin dostumuza, içten, samimi ve sevgiyle emeğini paylaşan Canan Başkaya kardeşime ve enerjisi ile çalışmamıza güç ve heyecan katan Mehmet Ali Akyüz Ağabeyime ve birbirinden değerli ve okunası yazıları için yazar arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. teşekkür ediyorum.”  şeklinde paylaştı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.